28 Şubat 2012 Salı

Forvetsen Liverpool'dan Ayrılma..

Owen , Heskey , Crouch , Fowler ve Torres..Belli dönemlerde Liverpool forvet hattında ter dökmüş forvetler..Ortak yönleri ise Liverpool forması ile yakaladıkları başarıları diğer takımlarda yakalayamamış olmaları..Rakamlar ortada..

Roman Abramovic Zamanı Chelsea Hocaları..

Rus milyarder Roman Abramovic'in Chelsea'yi satın aldığından beri görev alan hocaların listesi..En başarılı hoca uzak ara Jose Mourinho..Şu anda görev yapan Villas-Boas ise istatistiklere bakıldığında en başarısız hoca..Ki Chelsea'nin performansı da bunun ispatı..

27 Şubat 2012 Pazartesi

west ham united im forever blowing bubbles

Cumartesi günü gittiğim West Ham - C.Palace maçından bir görüntü..Hepimizin Green Street Hooligans filminden bildiğimiz meşhur bestenin-şarkının tribünde söyleniş videosu..Dile dolanıyor hemen , en azından 2 gündür sabah akşam benim dilime dolandı..Gerçekten güzel..

12 Şubat 2012 Pazar

Tehlikeli Adam Ramsey..

Eski bir talksport.co.uk haberi bugün Türk basınında ve sosyal medyada sıkça paylaşılıyor..Aralık ortası gibi yapılan haberde Arsenal'in genç oyuncusu Ramsey'in gol attığı maçlardan sonra dünyaca ünlü birilerinin öldüğü belirtilmiş..Haberde Bin Ladin ve Kaddafi bilgileri var..Üstüne bir de Steve Jobs var..Ekim 2'de Tottenham maçında Ramsey gol atıyor ve ayın 5inde Apple'ın sahibi vefat ediyor..Son olarak da Ramsey dün Sunderland maçında gol attı ve bugün dünyaca ünlü şarkıcı Whitney Houston'un ölüm haberi çıktı..Hepsi birer kötü rastlantı tamam ama insan yine de şaşırıyor..

talk sport linki

Büyüksün Henry..

Önce Fa Cup'ta Leeds maçında galibiyeti ve turu getiren golü attı Henry..Dün de Sunderland maçında uzatmalarda bize 3 puanı getiren golü attı..Oynadığı 6 maçta 3 gol atıp ne kadar büyük golcü olduğunu bir kez daha gösterdi cümle aleme..

Çarşamba günü oynanacak Milan-Arsenal maçından sonra Abd'ye geri dönüyor Kral..MLS sezonunun başlamasına az kaldı ve sezon öncesi çalışmalarına katılacak..En azından bu sezon için son kez Arsenal forması giyecek Henry..Geldiğinde hayalim Tottenham maçında oynatıp gol ve galibiyetle dönmesiydi ama zaman yetmedi..

Maç sonu yaptığı açıklamada söylediği bir söz gece gece duygulandırdı beni ve bu yazıyı yazmama sebep oldu..Büyüksün Kral..

"If Arsenal need some help one day I will be around''


9 Şubat 2012 Perşembe

Hat-trick ve Arsenal Tarihi..

Blackburn maçında 3 gol atan kaptan Rvp Arsenal forması altında 3. hat-trickini yapmış oldu..123 golle kulüp tarihinin en golcü oyuncuları listesinde 10.sırada olan Hollandalı golcümüzün bu 3lemesi Wenger dönemenin 33. hat-tricki oldu..

Wenger döneminde bu konuda öne çıkan isim Henry..8 kez hat-trick yapan Fransız golcü 47 maçta bir 3 gol atmış..Rvp ise 87 maçta bir 3 gol atmış..Kulüp tarihinin bu konuda en başarılı ismi ise Jack Lambert..1926-33 yılları arasında Arsenal forması giyen futbolcu tam 12 kez hat-tcik yapmış..161 maçta bu rakama ulaşmak büyük başarı..


226 hat-trickin 193 tanesi ligde , 18 tanesi Fa Cup'ta , 9 tanesi Lig Kupasında ve 6 tanesi de Avrupa kupalarında yapılmış..Yapılan hattricklerin 34 tanesinde oyuncularımız 3den fazla gol atmış..Bunun en sonuncusu Liverpool maçında 4 gol atan Arshavin'e ait..

Wenger döneminde yapılan 32 tanenin 30unda maçı kazanmışız..Sadece 4-4lük Liverpool maçında ve 1997 yılında Bergkamp'ın 3 gol attığı Leicester maçında 3-3 berabere kalıp galip gelememişiz..Bu 32 maçta biz 147 gol atarken kalemizde 31 gol görmüşüz..İnanılmaz rakamlar..

Emirates'te ise bugüne kadar 7 kere yapılmış..Bunların 2si Rvp'ye , 2si Bendtner'e aitken Vela , Adebayor ve Theo da 1er kez hat-trick yapmış yeni stadımızda..

Yeni stadımızda bize karşı hat-trick yapan rakip takım oyuncusu yok..Tarihte ise en son 1993-94 sezonunda Coventry City forması giyen Mick Quinnbize 1 maçta 3 gol atmış..Ondan sonra oynadığımız 368 iç saha maçında bunu başaran rakip futbolcu yok..

Rakiplerimizden Liverpool'a 9 , Man City'e ise 6 kez hat-trick yapmış futbolcularımız..


Bu inanılmaz istatistikler arsenal.com a ait..Mutlaka takip edin resmi siteyi..

7 Şubat 2012 Salı

Arteta..

Transferin son günü hatta son dakikalarında geldi Arteta..Cesc ve Nasri'nin takımdan ayrılması sonucu takımda ayağı pas yapan , takımı hücumda sürükleyecek en azından ataklara şekil verecek biri lazımdı..Wenger de çözüm olarak Everton'dan İspanyol futbolcuyu aldı..

Peki ya Arteta panikle yapılmış bir transfer mi yoksa ciddi anlamda takıma katkı veriyor mu..Ligde  5gol 1asisti var..Takımın genel performansına bakarsak Arteta için rakamları kötü diyemeyiz..Oyun içinde ise o alıştığımız hızlı ve ayağa oynayan , topla oynamayı seven Arsenal sahada olmadığı için Arteta bana kalırsa sırıtmayan isimlerden biri..


Analizler http://footballspeak.com/ daki bir yazıdan..Karşılaştırma yapma şansı veriyor bize..Son 15 yılın en kötü Arsenali için bence ''panik transferi'' değil de yerinde bir transfer olmuş Arteta..Yorum size kalmış..

6 Şubat 2012 Pazartesi

Seriye Devam..Fenerbahçe 2 - Beşiktaş 0..

Maç öncesi Bjk'nin eksikleri taraftarı ikiye bölmüştü..Kimisi geçen seneki Gs maçı ya da 3 sezon önceki İnönü'deki Bjk-Fenerbahçe maçını örnek verip takıma ters etki yaratabilir diyordu..Kimisi ise rahat olun maçı alırız her türlü diyordu..Açıkçası benim ruh halim de gidip geliyordu..Galibiyetten emindim ama kimi zaman fark kimi zaman ise 1-0 olsun bizim olsun modundaydım..



Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...