26 Ağustos 2012 Pazar

Kapak..

Selçuk Şahin hakkında yazdığım yazıdan beri adam döktürüyor..Diklemesine uzun paslar , araya atılan ince paslar ve pas trafiğinde artan sorumluluğu..Bunları görmezden gelemezdik eleştirsek de Selçuk'u..

Moskova deplasmanında attığımız goldeki pası , dün akşam Antep maçında Sow'un golünde Sow'un koşu yoluna attığı pas Fenerbahçe orta sahasında oynayan oyunculardan görmek istediğimiz hareketler..


Kısacası Selçuk bana kapağı taktı , sorun yok o böyle oynasın ben razıyım..

25 Ağustos 2012 Cumartesi

Boşuna mı Aldık Bu Adamları..

Elde Sow , Kuyt , Stoch , Krasiç gibi hücum gücü yüksek topçular var..Bunların hepsi maçı tek başına alabilecek adamlar..Yani sahada güven duyacağın adamlar..

Önce hocaya sonra taraftara birer eleştirim olacak..

Aykut Kocaman'ın elinde böyle isimler varken özellikle evindeki maçlara ofansif kadroyla çıkıp Selçuk , Cristian gibi isimleri tercih etmemesini bekliyorum..Ya da orta 2lide en azından Topuz'u denemesi gerektiğine inanıyorum..Yine defansı ön planda tutan isimlerle Antep , Elazığ gibi maçlara çıkıyorsak sıkıntı var demektir..




Taraftarın da elde bu kadar kaliteli isimler varken Alex yok diye dünyaları yakmasını anlamıyorum..Alex büyük topçu , efsane..Ama herkesin bir devri var..Antep maçında Alex yok diye sızlanacaksak boşa milyon eurolar harcamayalım her sene..

Aykut da KOCAMAN Alex de..

Aykut Kocaman Alex'i önce Moskova deplasmanında yedek bırakıp sonra da Antep maçı kadrosuna almayınca kıyamet koptu..90lı yıllarda kongrelere yön veren gruplara benzeyen kutuplaşma bu sefer sosyal medyada başladı..Alexçiler , Aykut Kocamancılar..

Öncelikle bu sürecin çok uzun süreceğini düşünmüyorum..Hocanın kafasından Alex'i tamamen sildiğine , bir daha oynatmayacağına ihtimal vermiyorum..Tabi eğer Alex twitter'da bu kadar açık konuşmaya devam ederse durum farklı noktalara gidebilir..Herşeyden önce bir futbolcunun hocası kıskançlıkla suçlaması büyük hata..Mutsuz olduğunu dile getirmesi ise daha da büyük hata..Kimse kusura bakmasın ama Alex bu süreci uzatmanın peşinde gibi geldi bana..Kaptanın susması , sıkıntısını hocanın yüzüne söylemesi daha doğru olurdu bence..

Esas sorun ise taraftarda..Hocayı hep destekledim , ancak desteklerken özellikle son zamanlarda eleştirdim de..Eleştirme sebebim de hocanın başarılı olmasını çok istememdir , daha uzun yıllar onu Fenerbahçe teknik direktörü olarak görmek istememdir..

Tabi bir de sözde hocaya destek verip , başarısızlık halinde direkt saldırı moduna geçenler var..Geçen sezon oynadığımız Gs maçları sonrası tribünde denk gelmiştim böylelerine ,dün akşam ise sosyal medyada..

Hocayı küçümseyen tavırlar , Alex'i ilahlaştırıp hocayı sıradanlaştıran yazılar , hakaretler..

Burada pek dile getirmedim ama dost sohbetlerinde geçen sene herkesin bizi örnek gösterdiği süreçte birlik modunun gerçeği yansıtmadığını , ilk olumsuzlukta kutuplaşmaların ortaya çıkacağını söylüyordum..Sağolsun Fenerbahçe taraftarı haksız çıkarmadı beni..

Hocayı savunanların Alex'i oynatmama konusunda oldukça mantıklı sebepleri var..Bunlar doğrudur ya da değildir ama sonuç olarak oldukça mantıklı gerekçeler..Misal sistem , misal yaş , misal disiplin..

Alex'i savunanlar ise kimse kusura bakmasın ama ağır saçmalıyorlar..Hoca Alex'e takık , oynatmıyor diyorlar..Sonra bir istatistik paylaşılıyor ve görüyoruz ki Alex son 3 sezonda maçların %91 inde ilk 11 başlamış..Hoca Alex'i kıskanıyor diyorlar , rekoru geçmesin diye uğraşıyor diyorlar..Oysaki rekor lig için geçerli ve hoca Alex'i kupada oynatmıyor..Çift forveti övüp biz neden oynamıyoruz diyorlar ama Alex'in 4-4-2'de nerede oynayacağını sorduğumuzda sus pus oluyorlar..Bir de üstüne hocaya hakaret ediyorlar..

Neyse..Çevremizdeki iki yüzlüleri gördük..Aykut Kocaman gibi futbolculuğu sırasında efsane olmasını görmezden gelen , ayrılmak zorunda bırakıldığı zaman Fenerbahçe'ye rakip olarak çıktığı ilk maçta onbinlerce insanın tribünde ağlamasını unutan ya da BİLMEDEN ezbere konuşan insanları gördük..

Dün gece hocaya saydıranlar  ne Trabzon maçında malum tezahüratı söyleyin ne de tribünde Aykut Kocaman için söylenen bestelere eşik edin..Kıvırmayın..

Aykut Kocaman için de birşeyler yazmam gerekiyor..Olası bir kötü sonuçta alacağı müthiş eleştiriye rağmen Alexsiz oynama konusunda büyük bir cesaret gösterdi..Kendisinden aynı cesareti oyun sisteminde , oyuncu tercihlerinde de görmek istiyorum artık..Alex'i kesip kendi evinde Antep'e karşı Baroni ve Selçukla çıkma hocam..Lütfen..

20 Ağustos 2012 Pazartesi

Selçuk Şahin..

2012-13 sezonunun açılış maçında deplasmanda Elazığspor ile karşılaştık..Lige yeni çıkan ve yaptığı transferlerle toplama takım görünümünde olan ''Gakkoş''ların hocası Bülent Uygun..Yani kapanmayı seven bir hoca..Eldeki oyunculara da bakarsak orta saha bloğunu kalabalık tutmayı hedefleyen bir takım Elazığ..Kısacası bizim için ne olursa olsun zor bir rakip değil..

Peki ya biz bu maça nasıl çıktık..Alex-Sow ileride kanatlarda Stoch ve Kuyt ile orta 2lide Topal ve Selçuk..Kağıt üzerinde iş yapabilecek bir kadro olsa da gerçek hayatta bir şey üretmesi zor hatta imkansıza yakın bir kadro..Ne kanat oyuncuların tamamen orjinal kanat oyuncusu , ne forvetin tek forvet oynamaya alışkın bir adam ne de orta 2lin oyunu iki yönlü oynayan adamlar..Yani kısacası karmaşık bir düzenle çıktık sahaya..

Benim anlamadığım ve kabullenemediğim isim Selçuk Şahin..Elazığ gibi ligin sıradan takımlarından birine karşı ister İzmir'de ister Elazığ'da istersen uzayda oyna farketmez orta sahanda Selçuk'un yeri olmamalı..

Selçuk oyunu belli bir alanda oynayan , ( ki bu alan genelde defansın önüyle orta yuvarlağın bittiği yer arasıdır ) pas trafiğine olumlu pas olarak sadece geriye ve sağa sola paslar vererek katkı veren ve pas hızı oldukça yavaş bir oyuncudur..Kısacası Fenerbahçe gibi takımın böyle maçlarda oynayacak adamı değildir..

Selçuk hakkında bunları yazınca ama maçın en iyisi oydu gibi saçma yorumlar aldım..Bunu diyen ve Selçuk'u savunan adamın oyun bilgisinden ve vizyonundan şüphe ederim ne yazık ki..Selçuk'un iyi olması takımın kötü olması demektir..Selçuk'un iyi oynaması oyunun ağırlıklı olarak orta saha ve Fenerbahçe yarı sahasında geçmesi demektir..Selçuk'un iyi oynaması az pozisyona girdik demektir..Selçuk'un iyi oynaması , hatta bu tip maçlarda oynaması Fenerbahçe'nin ''korkak'' oynaması demektir..

Ben Elazığ maçında takımın en iyisinin attıkları gollerle Sow , Alex , Kuyt filan olmasını beklerdim..

Hocanın tercihlerini anlamak zor..Topal-Cristian-Selçuk 3lüsünden ister 2li ister 3lü hiçbir faydalı yapı çıkmayacağıından buraya alternatif isimler kullanabilir..Misal Topuz , misal Sezer..Topuz'u da bu maçta denemek gerekirdi..Rakibin bu kadar sıradan olduğu bir maçta bile ofansif denemeler yapamıyorsak cidden sıkıntı var demektir..


18 Ağustos 2012 Cumartesi

Arsenal 0 - Sunderland 0 ..Sezona Yine Kayıpla Başladık..

Sezonun ilk maçına bir Arsenal klasiği olan sakatlık belasından dolayı eksiklerle başladık..Sagna , Song , Koscielny ve Wilshere en önemli eksikliklerdi Arsenal için..

Maça kötü başladık..Hücuma çıkışlarda yaptığımız pas hataları , top rakipteyken baskı yapma beceriksizliğimiz ve üstüne kademe hatalarımız Sunderland'in 1-2 pozisyona girmesini sağladı..Sağ bek Jenkinson izlediğim en kötü topçulardan biri..Bu adamın bırakın ilk 11 , 18 kadroda bile olmaması lazım..Kesinlikle Arsenal seviyesinde bir topçu değil..İşlemeyen sağ bek ve hızla çıkamayan orta saha hücumda oldukça etkisiz olmamıza sebep oldu..Gervinho ve Cazorla dışında etkili oyuncumuz yok gibiydi ilk 45 dakikada..Gervinho için de etkili diyorum ama son vuruşları cidden kötüydü..

İkinci devreye bekleri biraz daha etkili kullanarak başladık..Sunderland'in kapanmasıyla beraber oyunu rakip kaleye yıksak da net pozisyonlar bulamadık..Gervinho ne kadar istekli , hareketli ise Theo da tam aksine o kadar isteksiz ve kötüydü..Oyuncu değişiklikleri sonrası baskıyı iyice arttırıp pozisyonlar bulmaya başlasak da golü bulamadık ve sezona yine kayıpla başladık..

Takımın eski sezonlardan en büyük farkı hücuma çıkışta yavaş olmasıydı.. Bence Song'u çok aradık..Orta sahaya katkısı oldukça fazla olan biri Song..Eğer onu kaybedersek Wilshere dönene kadar büyük sıkıntı yaşarız ki bence Wilshere de Song kadar etkili olamaz..

Yeniler nasıldı peki..

Cazorla ; hareketli oyunu , pas trafiğine olumlu katkısı ile iyi iş çıkardı..Kumaşı oldukça iyi , bence katkısı fazla olacak takıma..

Podolski ; oldukça etkisizdi..Yalnız kaldı tamam ama o da hareketsizdi özellikle ilk 45 dakikada..Oyundan çıkması doğru karardı..

Giroud ; Podolski'ye oranla daha iyiydi..82. dakikada net bir pozisyonu kaçırdı..

İlk 11 : Szczesny , Jenkinson , Mertesacker , Vermaelen , Gibbs , Diaby , Arteta , Cazorla , Theo , Gervinho , Podolski

Oyuncu değişiklikleri : Giroud dk.64 ( Podolski ) , Ramsey dk.69 (Diaby) , Arshavin dk.76 ( Theo )

Gol : -

Takımın İyisi : Gervinho - Cazorla

Takımın Kötüsü : Theo - Jenkinson - Diaby




17 Ağustos 2012 Cuma

Hoşgeldin Akhisar..

Akhisar Bld taraftarının Eskişehir deplasmanında açtığı pankart..Tarihlerinde ilk kez Stsl'de oynanan Manisa temsilcisi ilk maçında 3 puan alarak harika bir giriş yapmış oldu..

Maç öncesi kadrolara baktığımda Oğuz , Emrah , Kürşat , Çağdaş gibi isimleri görünce biraz hafife aldım açıkçası ligin yeni temsilcisini..Transfer sezonunda oldukça sessiz olmaları sonucun ben dahil birçok kişi bu takım banko düşer demiştik..Hatta maç sırasında attığım bir tweette yayın gelirleri + 4 büyüklerden aldıkları hasılatlar onlara yeter bir sonraki sezon için dedim..En azından ilk hafta için bizi yanılttılar..



Arkadaşlar Hazır Mısınız..?

Son şampiyon Man City ünvanını koruyabilecek mi , yoksa ezeli rakibi Man Utd şampiyonluğu geri alabilecek mi ?

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ligde bu sezon ne yapacak..Arsenal'in kupa hasreti bitecek mi ?

Peki ya Liverpool..En çok şampiyon olan takım ünvanını ezeli rakibi Man Utd'a kaptıran Kırmızılar rakibi yakalayabilecek mi?

Reddknap sonrası Tottenham nasıl bir performans sergileyecek..Lige yeni çıkan West Ham ligde tutunabilecek mi ?

Tüm bu soruların cevabını öğrenmek istiyorsanız Epl yarın başlıyor..

14 Ağustos 2012 Salı

Deplasman Günlüğü..Gs 3 - Fenerbahçe 2..

Süper Kupa için nerede oynanacağı tartışılırken , herkes fikrini söylerken ben Erzurum ya da İzmir diyordum..Geçen sene oynanmayan final Erzurum'a verilmişti ve bunu telafi etmek için maçı Erzurum'da oynattı TFF büyük ihtimal , biz de tahminimizde haklı çıktık haliyle..

Erzurum açıklanınca hemen uçak biletlerini aldık..Heyecanla maç gününü beklerken maça az bir zaman kala taraftar uçağının iptal olduğunu duyunca moraller bozuldu..İstanbul tayfasının çok çok az sayıda olmasından dolayı tribünde sıkıntı çekeceğimiz belliydi , çektik de..

Erzurum'da tek sıkıntı yemek yemek oldu..İftar öncesi açık mekan bulmak oldukça zordu , neyseki açık yeri zor da olsa bulup meşhur Cağ Kebabını yedik..

Tribün için yazacak şey pek yok ne malesef..Besteleri bilmeyen , hakim olmayan insanların çokluğu sıkıntı oldu..Gfb'nin bence anlamsız kale arkası tercihi de maratonda etkisiz kalmamıza sebep oldu..

Yeri neresi olursa olsun Fenerbahçe-Gs maçına insanların bu kadar ilgisiz kalmasına şaşırdım , üzüldüm..Tribünden bir abimiz maç Kadıköy'de olsaydı bilet için arayanlardan telefon susmazdı , şimdi arayan yok demiş..Yorumsuz..


Kayıp Aranıyor.. ! Sezer Öztürk

Özer , Bienvenu ve Sezer şu ana kadar oynadığımız resmi maçlarda tercih edilmeyen ve sezon içerisinde de edilmeyecekmiş gibi duran 3 isim..Basındaki haberlere bakarsak yolcu gibi 3 isim de..

Özer ile Bienvenu'yü anlarım , ortaya koydukları performanslar ortada..Belki yeterli görülmedi ve forma verilmedi teknik heyet tarafından..Sonuçta oynadığımız hazırlık maçlarında bile genelde as takım oynadığından bu oyuncuların geçen sezon maç  ve bu sezon ki hazırlık kampı antreman performansları dikkate alındı diye düşünüyorum..Peki ya Sezer ?

Geçen sezon sakatlık yüzünden oynama şansı bulamadı..Geç düzeldiği için geçen sezonu değerlendirmemek lazım..Peki ya bu sezon ne yaptı ya da ne yapamadı da tercih edilmiyor Sezer..?

Antremanlarda iyiydi diyen de var hocanın istediğini yapamadı diyen de..Ancak ne olursa olsun Sezer'in maç performansı da önemli değil mi..Biraz abartmış olcaz ama ya orta saha için aradığımız kan o ise ?

Sezer'e fırsat vermeliyiz bence..Kötü bile oynasa farketmez..


13 Ağustos 2012 Pazartesi

İstatistikler..

Bu sezon için Fenerbahçe  maçları için genel birkaç istatistik tutmaya karar verdim..Maç bilgilerinin dışında golcüler ilk olarak yer alacak..Bunun dışında attığımız gollerin nasıl oluştuğunu da kanat , duran top vs gibi istatistiksel olarak tutmaya çalışacağım..

Blogun en üst tarafında bu yazı için link yer alacak ve rakamlar  bu yazıda güncellenecek..Umarım aksatmadan ve içeriği zamanla artacak şekilde devam ederiz..



















Orta Saha Transferi..

Bu sezon oynadığımız 3 resmi maç gösterdi ki şu an için takımdaki en büyük sıkıntı orta sahada..Forvet ve defans için oyuncuların formsuzlukları sorun olsa da orta saha için sorun formdan çok mevcut oyuncuların yeterliliği..

Aykut Kocaman'ın kafasında takıma yerleştirmek istediği pasa dayalı bir sistem var , bunu okuyoruz , duyuyoruz ve görüyoruz..Bununla beraber gördüğümüz bir şey daha var..Eldeki oyuncularla bu sistemin oturması kolay değil hatta pek mümkün değil gibi..

Cristian , Topal , Selçuk..Çok tepki alsa da bence Topal bu 3lü içinde en kaliteli topçu..Diklemesine ya da koşu yoluna pas atma konusunda en başarılı o şu an için..Baroni de arada denemelerde bulunsa da pek başarılı değil..Selçuk için ise söyleyecek bir şey yok..

Dün yediğimiz 2.goldeki uzun pası verecek isim pek yok  bizde..Emre vardı , o da gitti..Şimdi ise sadece Topal bu işi yapabilir gibi..

Peki ya biz ne yaptık..Öncelikle Costa transfer haberlerinden anladığımız hoca da bi eksikliğin farkında ve teşhisi koymuş..Ancak transfer olmayınca alternatif isimleri üzerinde durmayıp transfer yapmaktan vazgeçmiş durumda Aykut Kocaman..Çözümü kendi içimizden buluruz dese de şu ana kadar bir şey yapmadığımız ortada..

Transferin bitmesine 20 gün var..Koskoca 3 hafta yani..Bu mevsimde aradığımız oyuncuyu almak kolay olmasa da ne yapıp edip almak zorundayız..Sonuçta sistem 3-5-2 , 4-3-3 , 4-4-1-1 vs ne olursa olsun ortadaki 2li çok önemli..Ve gördüğümüz kadarıyla mevcut isimler yeterli olmuyor..Gs ile aramızdaki fark Melo diye düşünürdüm ama açık ara aramızdaki en büyük fark Selçuk İnan..


Dün çok etkili olmasa da zaman zaman kalitesini gösteren Hamit Altıntop için gerek yoktu diyenlere de selamlar..

Destek..


Tribün açısından kötü bir maçti Gs maçı..İstanbul tayfasının gel(e)memesi yüzünden hem sayıca çok az kaldık hem de görsel açıdan zayıf kaldık..Maraton tribününün Gs tarafındakiler genelde İstanbul tayfasıydı..Yanlış bilmiyorsam 2 uçak gelmişlerdi ve gollerde gördüğünüz gibi boş gelmemişlerdi !!

Maç öncesi dağıtılan meşaleler herhalde bireysel olarak sokulmadı içeri..Organizasyon sağlamdı yani..Hadi bu konuda destek istemem yönetimden..Meşaleyi yakacaksak kendimiz sokar yakarız , yaktık da..

Ancak normal maçlar için olmasa bile bu tarz final maçlarında (  ki ulaşım için uçak şart gibiydi ) insan yönetim desteği aramıyor değil hani..Yanlış anlaşılmasın bedava uçak kaldırsınlar demiyorum  , sadece beklentim bize firmalar 10 lira diyorsa yönetim devreye girerse 5e iner fiyat..Bu da kişi başı ücretlerin azalmasına ve gelecek taraftarın sayıca artmasına sebep olacaktır..

Son olarak Cumartesi akşamı iptal olan uçak sonrası son dakikada bilet bulup Erzurum'a gelenlere helal olsun..

3 Ağustos 2012 Cuma

Sow Gitsin X Gelsin , O Da Gitsin Z Gelsin..

Tüketim merakı bizim toplumun en büyük sorunu bence..Devamlı bir şeyler almak , değişime gitmek isteği olur..Bu hemen her konuda olduğu gibi futbolda da geçerli..

Sow..2012 başında transfer haberleri çıktığında hemen her Fenerbahçe taraftarının keşke gelse dediği bir isimdi..Hatta bizi geçtim rakip takım taraftarları bile ilgilendi bu transferle..FB bu adama bu kadar para verirse Avrupa'dan ceza falan almaz diyorlardı..Sonuçta geldi bize Sow..

Sakatlanana kadar performansı iyiydi..Önde oynamayan bir takımın forveti olmak zor ve sıkıcıdır..Yardım gelmez , senden beklenti çoktur , kalabalık için yalnızsındır falan..Sow buna rağmen 12 maçta 7 gol attı..Beşiktaş'a , Trabzon'a , G.Saray'a gol attı..Yeni bir takımda hele ki bu takım çok ofansif oynamıyorken bu rakamlar fena değildi..

Sezon başı kampında istenilen performansı sergilemedi Senegalli..Geçtiğimiz sezonun sonuna doğru yaşadığı sakatlık sonrası aradaki zamanı kötü geçirmiş belli..Çalışmamış..Üstüne bir de Ramazan ayı denk gelince Sow sezona kötü başladı..

İşte bu noktada bizim tüketim sevdamız hortladı..Sow'u satalım , şunu alalım , bu gelsin moduna geçti birden taraftarın bir kısmı..Basın Dia gitti diye Sow'u mutsuz ilan etti..Oysa Dia'nın gidişi sonrası çıktığı antremanı Fb Tv'den izledim , adamın yüzünden gülücük eksik olmuyordu Alex , Kuyt , Bienvenu ile çalışırken..

2 hazırlık maçında gol atamadı , basında mutsuz haberleri çıktı diye hemen anında satış moduna geçti bazıları..

Hadi Sow'u satalım..X gelsin..Devre arasında bakarız 10 maçta 20 gol atmadıysa basın da onun için kötü şeyler yazarsa onu da satalım hemen..Elbet biri tutar ama di mi..

En iyisini Aykut Kocaman bilir..Antreman performansı , psikolojik durumu nedir pek bilmiyorum ama Sow mutlaka kalmalı..Form tutacağına , golleri sıralayacağına eminim , kumaşı sağlam çünkü..


Hayırdır..?

Dün akşam saatlerinde Krasic ve Yobo ile görüşmelere başladığımız bildirildi Kap'a..Daha sonra ise resmi siteden Krasic transferi duyuruldu..Bugün ya da yarın da Yobo transferi açıklanır..Kısacası Fenerbahçe Vaslui maçı sonrası 24 saat bile geçmeden 2 transfer yapmış oldu..

Anlamadığım şey ne oldu da transfer yapıldı aniden..Krasic 6.7 milyon euroya alınmış..Juventus 10 milyon falan isterken aniden 7ye falan mı indi pazarlıkta..Ya da Yobo için Everton bonservis almamaya falan mı karar verdi..

Hepimiz biliyoruz ki yukarıdakilerin hiçbiri olmadı..Günlerdir , haftalardır peşinde koştuğumuz 2 oyuncu için Vaslui maçı sonrası tamam ulan alıyoruz deyip biraz fiyat yükselttik eminim..Vaslui'yi rahat eleriz o zamana kadar da biraz daha pazarlık yapar alırız oyuncuları mantığı yine işe yaramadı..

Ders almamışız belli..Öncelik hedef lig evet doğrudur ama Çarşamba günü Romanya'dan elimiz boş dönersek pazarlık için uğraşanlar CL'ye katılamayacağımız için oluşacak kaybı ceplerinden verirler inşallah..



2 Ağustos 2012 Perşembe

Aykut Kocaman'a Sorular..

Aykut Kocaman'ı çok seven , göreve gelmesine çok sevinen ve geldiğinden beri de koşulsuz destek veren biriyim..Fenerbahçe'nin geleceği olduğuna inanıyorum ve hangi sonuçlar alınırsa alınsın onda ısrar etmemiz gerektiğini düşünüyorum..

Ancak ne olursa olsun bazen ''kral çıplak'' demek de gerekir sevdiğin insanların başarılı olmasını istiyorsan..Koşulsuz destek yanlışları görmezden gelmek değil yanlışları doğru şekilde söylemektir bence..

Vaslui maçı sonrası basın mensubu olsam ve istediğim sayıda soru sorma hakkım olsa Aykut Kocaman'a şu soruları sormak isterdim..


1-Semih tercihinin sebebi nedir ? Taraftarın gidecek oyuncular listesinde ilk sıralarda yer alan bir oyuncu böylesine önemli bir maçta nasıl direkt oynar..


2-Sow'u anlarım da Bienvenü daha Semih'i bile kesemiyorsa neden hala kadroda tutuluyor ? Yabancı katkısının önemi ortadayken madem katkı alamayacağız neden hala Bienvenü Fenerbahçe takımının topçusu..


3-Elde olan Topal , Cristian , Salih , Selçuk 4 lüsünden nasıl bir orta saha kurgusu planlıyor..Yeterli mi yetersiz mi..Cevap yetersiz ise transfer neden hala yapılmıyor..?


4-Elde 3 stoper var şu an için..Olası bir ceza + sakatlık durumuyla tek stopere kalsaydık bu kadar önemli bir maçta ne yapmayı planlıyor ( rövanş maçı )


5-Young Boys ve Paok maçlarından hiç mi ders alınmadı da transferler hala bitirilemedi..

Cristian'dan Emre olmaz..Acımasız bir eleştiri olacak belki ama bunu beklemek hayalcilik olur..Bu yüzden çok acil takviye lazım bu bölgeye..Oyunun 2 yönünde aktif olan , özellikle hücumu daha iyi olan biri şart..Tabi şu da var , böyle bir topçuyu bu mevsimde bulmak kolay değil..Xabi Alonso - Senna diye tüm yazı geçirip Josico ile geçen sezon gibi olmaz umarım..

Aykut Kocaman çocukluk kahramanımdır..Sonuna kadar desteğe devam..İnancım hala devam ediyor , etmeye de devam edecek..


Ama camiayı unutmamak gerek..Allah korusun olası bir elenme + üstüne Gs'ye kupada kaybetme çok baş ağrıtır bu kulüpte..

1 Ağustos 2012 Çarşamba

#FenerinMaciVar..

Aslında taraftar sezonu Temmuz ayı başında açmıştı Topuk Yaylası'na giderek..50'den fazla otobüs , yüzlerce araba ile İstanbul'dan , Ankara'dan ve çevre illerden deplase olduk tesislere..Şimdi ise sıra Saracoğlu sezonunu açmaya geldi..

Ligdeki cezamız yüzünden Kasım'a kadar hasret kalcaz takımımıza , stada..Bu açıdan bile Vaslui maçının önemi başka..

Geçen sezon her açıdan sıkıntılı geçti..Yaşadığımız sürecin etkisi her şeye yansıdı..Sahadaki futbola , tribüne , sonuçlara..Direkt katılacağımız CL'den men edildik Avrupa'ya gidemedik..Yıldızlarımız süreçten etkilendi ve kendilerince haklı sebeplerle takımdan ayrıldı..Her maç öncesinde FB düşecek , Avrupa'dan x yıl men haberleri çıktı ne taraftar ne topçular maçlara kendini veremedi..Kısacası berbat bir sezondu..

Hepsi geride kaldı..

2012-2013 sezonunun ilk resmi maçına çıkıyoruz akşam..CL'ye kalabilmemiz için geçmemiz gereken 2 tur , oynamamız gereken 4 maç var..İlki bu akşam..Vaslui hakkında hangi ülkenin takımı olduğu dışında bilgim yok..Tek bildiğim rakip kim olursa olsun elemek zorunda olduğumuz..

Tek istediğim tribünü coşturacak bir Fenerbahçe görmek sahada..Koşan , basan , pozisyon üreten..Beklentim yüksek , umarım üzmezler beni..


Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...