11 Ekim 2011 Salı

Milli Takım ve İlgisizlik..

Milli takım maçları büyük futbol ülkeleri için oldukça fazla öneme sahiptir..İngilizler özellikle yoğun ilgi gösterirler maçlara..Hazırlık maçlarında bile tribündeki doluluk oranı yüksek olur..Gözlemlediğim sadece İtalyanların milli maç için seyircisi sıkıntısı yaşadığıdır ki belki de ben yanlışımdır..

Bizde ise sıkıntı büyük..Öncelikle sabitleşen bir stadyum tercihimiz yok..İngilizler sadece Wembley'de oynar maçlarını misal..Sadece inşaatını sırasında başka şehirlerde oynadılar..Fransızlar ise yanlış bilmiyorsam devamlı Paris'te oynar..Bizim ise oynamadığımız şehir kalmadı herhalde..İstanbul'daki statlar , Ankara , İzmir , Trabzon , Bursa vs ilk aklıma gelenler..Sabit bir stat olmayınca düzgün bir milli takım seyircisi de olmuyor haliyle..

Maç hangi takımın stadında oynanıyorsa öncelikle o takımın taraftar grupları stada hakim oluyor..Maç skoru ne olursa olsun 70ten 80den sonra kulüp tezahüratları başlar durur..Yeni moda ise rakip oyunculara sataşmak , yuhalamak..Amma İngilizcisin diceksin ama ben izlediğim İngiltere maçlarında hiç Manulu ya da Liverpoollu oyuncunun yuhalandığını ya da 80. dakikadan sonra Wembley'e en yakın takımlar olan Tottenham ya da Arsenal taraftarının takımları lehine bağırdığını duymadım..Pek hatırlamıyorum ama İngiliz forması ya da bayrağı dışında bir ürün bile görmedim maçlarda..Hırvatistan maçlarınını hatırlayın..Tribünde damalı formalı Hırvatlar olurdu hep..Ya bizde..

Almanya maçı öncesi Ntvspor-Turkcell ikilisi atkı dağıtmış tribünlere..Bu gayet güzel..Ancak dikkat edince atkının Milli takım atkısından çok bu 2 firmanın reklamı için üretildiğini düşünmek zor değil..

Tamam ana sponsorlardan biri ya da yayıncı kuruluşsun doğrudur..Ancak atkıya bu kadar reklam vermenin anlamı ne onu anlamadım..

Ne diyorsun doktor dediğinizi duyar gibiyim..Sabit stadı , taraftarı olmayan , ürünleri ilgi görmeyen bir takımımız var..Biz futbolu değil kulüpleri seviyoruz bence..Bu yüzden de milli takım maçlarına ilgi göstermiyoruz.. ( sponsor davetiyeleri olmasa )

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...