18 Eylül 2012 Salı

Arsenal Gol Yememeyi Öğrendi (mi) ?

Arsenal ile ilgili ne zaman rakamsal yazılar yazsam ertesi hafta mutlaka istatistikleri bozan sonuçlar alıyoruz..Bu yüzden kararsız kalsam da sonunda yazmaya karar verdim..

Bpl'de ilk 4 hafta geride kaldı ve Arsenal yediği 1 golle ligin en az gol yiyen takımı..Yediğimiz gol de büyük kaleci hatasından kaynaklandı..

Bu pek alışık olduğumuz bir durum değil..Arsenal golcü bir takım , aynı zamanda kolay gol yiyen bir takım oldu hep geçtiğimiz sezonlarda..

2012-13: 1
2011-12 : 10
2010-11 : 3
2009-10 : 8
2008-09 : 1

Son 4 sezon rakamları ortada..2008-09 ve 2010-11 sezonlarına  da az gol yiyerek başlamışız ancak sonraki 3-4 maçta 6-7 gol yedi takım..

Bu sezon geçtiğimiz yıllara oranla oyun tempomuz biraz düştü..Bununla beraber bireysel hataların sayısı azaldı ve takım savunması biraz daha iyileşme gösterdi..Net rakamları bilmiyorum ama rakiplere verdiğimiz pozisyonların sayısı da azalmış gibi..( 4maçta kaleyi bulan rakip şut sayısı 18 )

Peki ya kalede durum ne..Szczesny bence iyi bir kaleci ancak hala net güven vermiyor..Ne yazık ki yıllardır kalemizi iyi ancak güven vermeyen kaleciler korudu..Rakiplerimizin kaleci kaliteleri hep bir seviye üstümüzde oldu..Bireysel hatalardan yediğimiz gollerin sayısını düşünürsek ( Fabianski , Almunia )  kalecinin ne kadar önemli olduğunu anlamış oluruz..

Rakamlar olumlu ancak defansif açıdan ne durumda olacağımızı hafta sonu oynayacağımız City maçında daha net anlayacağız..Umarım yine uğursuz gelmem ve takım gol yemeden maçı tamamlar..


Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...