2 Eylül 2012 Pazar

Liverpool 0 - Arsenal 2..

Golsüz geçen ilk 2 lig maçından sonra Liverpool deplasmanında ne yapacağımız çok önemliydi..İlk 25 dakikasını izleyemediğim maçın izlediğim dakikaları için Arsenal eldeki kadroya göre gayet iyi oynadı diyebilirim..

Sağ bek Jenkinson maç boyu toplam 1-2 kere Liverpool ceza sahasında göründü ..Gibbs ise son vuruşlarında etkisiz olmasına rağmen soldan beklediğimiz kadar olmasa da güzel bindirmeler yaptı..Deplasmana uygun taktikle oynadığımızdan Mertesacker de ciddi anlamda sırıtmadı bugün..

Song'un transferi sonrası Wilshere de yokken orta saha performansımızı çok merak ediyordum..Diaby-Arteta-Cazorla 3lüsü diğer 2 maçın aksine bu maç daha verimli oynadılar..Diaby 60. dakikaya kadar sakatlık öncesi ondan beklediğimiz performansa yakındı..Arteta biraz daha defansif oynasa da geçen seneye göre hani bu adamı keşke daha önceden alsaydık dedirtecek bir oyun ortaya koydu..Cazorla ise Arsenal'in son yıllardaki en başarılı transferi bence..Müthişti..

Öndeki 3lüyü ise açıkçası ben pek beğenmedim..Podolski golünü attı ama ondan beklediklerimizi düşünürsek iyi değildi diyebiliriz..Giroud ise hemen her maç mutlak gol kaçırmaya devam ediyor..Bu maçta da ilk yarıda yine net bir pozisyonu harcadı..

Ligde ilk golümüzü atıp ilk galibiyetimizi de almış olduk Liverpool deplasmanından..3 maçta 5 puan iyi değil evet ama yine de sonradan açılmayı tercih ederim..Arsenal'in gol yememeyi öğrenmesi ya da en azından bunu başarabilmesi önemli olan bence..Son yıllarda ne çektiysek bireysel hatalardan yediğimiz gollerden çektik ki şükür 3 maç sonunda hala gol yemedik..Gol yememek güzel , yemeden kazanmak daha da güzel..

Olumsuzluklar yok muydu..Elbetteki var..Beklerden hücumda yeterli katkıyı alamadık , orta saha direncimiz çok fazla değil , hücumda etkinliğimiz Wenger zamanının en kötü seviyesinde..Ancak neredeyse tamamen değişen ön tarafın uyum sürecini atlatması ve isimlerin form tutmasıyla takımın hücumda da kendine geleceğine inanıyorum..Bir de dört gözle beklediğimiz Wilshere ve Sagna takıma dönerse..

İlk 11 : Mannone, Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Cazorla, Arteta, Diaby, Oxlade-Chamberlain, Giroud, Podolski
Oyuncu Değişiklikleri : Ramsey dk 73 ( Oxlade-Chamberlain ) , Santos dk 81 ( Podolski ) , Koscielny dk 90 ( Vermaelen )
Gol : Podolski dk 31 , Cazorla dk 68
Maçın Adamı : Cazorla 



Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...