8 Aralık 2011 Perşembe

Grup Maçları Ardından Şampiyonlar Ligi..

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları sona erdi..Oldukça büyük sürprizler yaşandı grup maçlarında..Kupanın favorilerinden Manu , Epl'de fırtınalar estiren Man City , son Avrupa Ligi şampiyonu Porto , son Ligue 1 şampiyonu Lille ve Ajax , B.Dortmund gibi bu kupayı daha önce kazanmış takımlar 2.turu göremeden elendiler kupadan..

Son 16 ya kalan takımlar : Arsenal - Chelsea (İngiltere) , Lyon - Marsilya (Fransa) , Barcelona - R.Madrid (İspanya) , Cska Moskova - Zenit (Rusya) , B.Leverkusen - B.Münih (Almanya) , İnter - Milan - Napoli (İtalya) , Basel (İsviçre) , Benfica (Portekiz) , Apoel (Kıbrıs Rum Kesimi) ..

Son 16 ya baktığımızda kağıt üzerinde en büyük 2 favori Barcelona ve R.Madrid..Kura şanssızlığı olmaz ise El Clasico'yu CL finalinde görmek hayal değil..Daha sonra ise Milan ve Chelsea favori olarak gözüküyor..Takviye yaparsa Arsenal de finale gidebilir , tabi İspanyollar daha önceden rakip olmaz ise..

Kalan takımlara baktığımızda kağıt üzerinde zayıf bir Şampiyonlar Ligi bizi bekliyor..Umarım büyük takımlar son 4 e kadar birbirlerini çekmezler kurada..Yoksa muhtemel Porto-Monaco benzeri finaline hazırlıklı olalım..Düşünsenize finalin adı  Basel-Zenit falan oluyormuş..

Fire vermeyen ve 3te 3 ile yola devam eden İtalyanlar ülke bazında başarı listesinin başında..4 er temsilciyle turnuvaya başlayan İspanyollar ve İngilizler 2şer takımla yola devam edecekler..İspanyolların zayıf 2 temsilcisi , İngilizlerin ise en güçlü 2 temsilcisi turnuvaya veda etti..

Kulüp bazında ise en başarılı takım Real Madrid..Madrid temsilcisi 6 maçta 18 puan alırken peşinden ezeli rakibi Barcelona geliyor 16 puanıyla..

Galati , Villareal ve D.Zagreb 6 maçta 0 puan alarak elendiler CL'den..Galati -8 , Villareal -12 , Zagreb ise -19 averajla bitirdi grup maçlarını..

6-2 sona eren R.Madrid - Zagreb ve 1-7 sona eren D.Zagreb-Lyon maçları en gollü maçlar olurken 7-0 sona eren Valencia-Genk maçı ise en farklı biten maç oldu..

Grup maçlarında toplam 96 maç oynandı..En çok alınan skor 2-0 oldu..Tam 19 maç 2-0 bitti gruplarda..14 maç 1-1 , 13 maç 2-1 , 11 maç 1-0 ,8 maç 0-0 , 6 maç 3-0 , 5 er maç 2-2 , 3-1 ,3-2 , 4 maç 4-0 , 2 maç 5-0 , 1er maç ise 3-3 , 6-2 , 7-0 , 7-1 sona erdi..

Grup maçlarını 6şar golle kapatan Gomez ve Messi gol krallığında lider durumdalar..Lyonlu Gomis Zagreb maçında 5 gol atarak bir maçta en çok gol atan futbolcu oldu..Benficalı Gaitan yaptığı 5 asist ile en çok asist yapan topçu..


Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...