11 Aralık 2011 Pazar

Samimi Gelmiyor..

Meşhur yasa yüzünden son 2 haftadır siyasette Akp hükümetlerinde alışık olmadığımız gelişmeler yaşanıyor..Ne olursa olsun çatlak sesin çıkmadığı , çıksa bile kamera önünde asla konuşmadığı bir yapıya sahip Akp..3 başlı yapıları var  ve Erdoğan , Arınç ve A.Gül öne çıkan isimler..Arınç Milli Görüş 'ü , A.Gül ise malum cemaati temsil ediyor yapıda..Bütünleştirici isim ise şüphesiz Erdoğan..

Son günlerde Akp vs Cemaat havası var..Demeçler , köşe yazıları bizi böyle düşündürmeye itiyor..Her iki tarafta yakın insanlar da evet var böyle bir soğukluk diyor..

En son olarak bugün nette doluşan bir yazı var..Zaman gazetesinde yazan A. Turan Alkan yazısında yasa yüzünden çıkan fikir ayrılıklarına değinmiş ve yazısını ''Aksi takdirde, "Bir başbakan vardı" deyip üzüleceğiz. '' diyerek sonlandırmış..Yani kısaca bu yasa yüzünden Akp ile cemaatin arası açıldı demiş net bir şekilde..

3 Temmuz sonrası hep Akp ve cemaate yüklendik..Kendi çıkarları için bizi harcadılar dedik..Son olaylar sonrası ise sanki Akp bizim yanımızda gibi bir hava oluşturulmaya başlandı..Fenerbahçe için resti çektiler vs gibi hava var (yasanın bizle alakası yok aslında )..Yarın başkan çıksa , olaylar kapansa Akp bakın bizim sayemizde oldu vs derse hiç şaşırmam..Öyle bir toplumuz ki 5 aydır partiye , yapıya sövenler böyle bir şey olursa ilk seçimlerde oyunu Akp'ye atar rahatça..Türk halkını çok iyi tanıyan ve tribünlere oynayan bir siyasi parti tam da partiyi dengede tutan liderinin son döneminde müthiş bir destek almış olacak böylelikle..

Tabi bunlar benim şahsi görüşüm..Akp'yi samimi bulmadım ve bulmayacağım da..Bu yüzden de bu restleşme sanki bir oyun gibi geliyor bana..Ne Akp'ye ne de cemaate yakın olmadığım için içlerini ve gerçeklerini bilemem zaten..


Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...