31 Ocak 2012 Salı

Yıldızlar Hindistan'da..

Hindistan büyük nüfusuna rağmen futbolun pek öne çıkmadığı bir ülke..Kriketin büyük ilgi gördüğü ülkede futbola olan ilgiyi arttırmak için veteran yıldızları ülkeye getirmeyi tercih etmişler..

Ligin bazı kuralları var..Her takım sadece 2.5 milyon dolarlık bütçeye sahip ve 4er yabancı oynatma hakları var..Aynı zamanda 6 tane 21 yaş altı oyuncusu olmak zorunda kadrolarda..Lig 6 hafta sürecek ve ülkenin doğusunda oynanacak..

Takımların kadrolarına kattıkları yıldızlar ise Crespo , Fowler , Okocha , Pires ve Cannavaro..536 bin pound alacak olan Crespo en pahalı oyuncu olurken Fowler da 338 bin pound ile en ucuz yıldız oldu..Cannavaro 530 bin , Pires 511 bin ve Okocha da 351 bin pound alacak 6 hafta için..

Hocalar da doğal olarak yabancılardan seçilmiş..En bilindik isimler Portekizli Couto ve bir ara Man City'i çalıştıran Peter Reid..Onlar da bu süre için 200-250 bin dolar civarı ücret alacaklar..

25 Şubat - 8 Nisan tarihleri arasında oynanacak lig şimdiden ilgi çekmeye başlamış , bakalım ülke futboluna nasıl bir katkısı olacak..


Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...