18 Ağustos 2012 Cumartesi

Arsenal 0 - Sunderland 0 ..Sezona Yine Kayıpla Başladık..

Sezonun ilk maçına bir Arsenal klasiği olan sakatlık belasından dolayı eksiklerle başladık..Sagna , Song , Koscielny ve Wilshere en önemli eksikliklerdi Arsenal için..

Maça kötü başladık..Hücuma çıkışlarda yaptığımız pas hataları , top rakipteyken baskı yapma beceriksizliğimiz ve üstüne kademe hatalarımız Sunderland'in 1-2 pozisyona girmesini sağladı..Sağ bek Jenkinson izlediğim en kötü topçulardan biri..Bu adamın bırakın ilk 11 , 18 kadroda bile olmaması lazım..Kesinlikle Arsenal seviyesinde bir topçu değil..İşlemeyen sağ bek ve hızla çıkamayan orta saha hücumda oldukça etkisiz olmamıza sebep oldu..Gervinho ve Cazorla dışında etkili oyuncumuz yok gibiydi ilk 45 dakikada..Gervinho için de etkili diyorum ama son vuruşları cidden kötüydü..

İkinci devreye bekleri biraz daha etkili kullanarak başladık..Sunderland'in kapanmasıyla beraber oyunu rakip kaleye yıksak da net pozisyonlar bulamadık..Gervinho ne kadar istekli , hareketli ise Theo da tam aksine o kadar isteksiz ve kötüydü..Oyuncu değişiklikleri sonrası baskıyı iyice arttırıp pozisyonlar bulmaya başlasak da golü bulamadık ve sezona yine kayıpla başladık..

Takımın eski sezonlardan en büyük farkı hücuma çıkışta yavaş olmasıydı.. Bence Song'u çok aradık..Orta sahaya katkısı oldukça fazla olan biri Song..Eğer onu kaybedersek Wilshere dönene kadar büyük sıkıntı yaşarız ki bence Wilshere de Song kadar etkili olamaz..

Yeniler nasıldı peki..

Cazorla ; hareketli oyunu , pas trafiğine olumlu katkısı ile iyi iş çıkardı..Kumaşı oldukça iyi , bence katkısı fazla olacak takıma..

Podolski ; oldukça etkisizdi..Yalnız kaldı tamam ama o da hareketsizdi özellikle ilk 45 dakikada..Oyundan çıkması doğru karardı..

Giroud ; Podolski'ye oranla daha iyiydi..82. dakikada net bir pozisyonu kaçırdı..

İlk 11 : Szczesny , Jenkinson , Mertesacker , Vermaelen , Gibbs , Diaby , Arteta , Cazorla , Theo , Gervinho , Podolski

Oyuncu değişiklikleri : Giroud dk.64 ( Podolski ) , Ramsey dk.69 (Diaby) , Arshavin dk.76 ( Theo )

Gol : -

Takımın İyisi : Gervinho - Cazorla

Takımın Kötüsü : Theo - Jenkinson - Diaby




Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...