29 Kasım 2010 Pazartesi

El Clasico..

Barcelona-Real Madrid..Avrupa'nın hatta Dünyanın bence 1 numaralı derbisi..İspanya'da son yıllarda lige ambargo koyan 2 takım bu gece Nou Camp'ta karşı karşıya geliyor..


Lider Real Madrid 32,takipçisi Barcelona ise 31 puanda ligde..2 takım da oldukça formda..Barcelona son lig maçında deplasmanda Almeria'yı 8-0 yenerken Real Madrid ise evinde Ath. Bilbao'yu 5-1 yendi..Hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi maçlarında ise Barca Panathinaikos deplasmanında 3puanı 3-0 gibi net skorla alırken Real ise deplasmanda Ajax'ı 4-0 yendi..

Sezona gol yollarında sıkıntılı başlamıştı Real Madrid..Mourinho'nun her gittiği takımda sezon başı gol yollarında sıkıntılar olurdu..Gene oldu..Çok eleştirilmesine,taraftardan tepki görmesine rağmen Mourinho gerekli cevapları verip bekledi ve sonunda haklı çıktı..İlk 5 lig maçında 6 gol atabilen Real Madrid sonraki 7 lig maçında 27 gol atmayı başardı..Sistem oturup oyuncular da form tutmaya başlayınca Real Madrid'in gol yollarındaki sıkıntısı sona erdi..

İki takım arasında şimdiye kadar oynanan 206 maçın 85'ini Real Madrid, 79'unı Barcelona kazandı. 42 maç ise beraberlik ile sona erdi. Geçtiğimiz sezon ise Nou Camp'ta oynanan maçı Barcelona 1-0 kazanmayı başardı...Son 2 sezondur oynanan 4 lig maçını da Barcelona kazandı..Real Madrdi Barcelona deplasmanından en son 2007'de 3 puanla dönerken 2takım arasında golsüz biten son maç 2002'de oynandı..

 Toplam 24 ülkenin canlı yayınlayacağı derbinin 400milyon kişi tarafından izlenmesi bekleniyor..Karaborsada 1500 euroya alıcı bulan biletler günler öncesinden tükenmiş durumda..Yaklaşık 900 basın mensubu maç için akredite olmuş durumda..Saat 22.00'de başlayacak maçın yayını Ntvspor'da olacak..

Geçen sezon kısır futbol yüzünden oldukça sıkıcı bir derbi izlemiştik..Bu sezon iki takım da formda ve oldukça golcü..Mourinho Barcelona taraftarı,camiasının sevmediği hatta nefret ettiği biri..İnter'in başındayken Barcelona'yı Cl'den elemesi ve maç sonrası sevinci ona olan nefreti arttırdı..Bugün Barcelona'nın en büyük kozu Messi ise Real Madrid'in en büyük kozu da Jose Mourinho..Taktik açıdan oldukça başarılı olan Portekizli hocanın geçen sezon Barcelona'yı nasıl etkisiz hale getirdiğini gördük..Tabi elindeki kadroda buna uygundu açıkçası..Bugün de merak edilen konu Jose'nin tercihi..Orta sahada Khedira-Xabi 2lisinin yanında Mesut mu olacak yoksa Diarra mı..Diarra oynarsa rakibi durdurmaya yöenelik,Mesut oynarsa kendi topunu oynamaya yönelik bir Real izleriz sahada..Barca ise kendi topunu oynar her türlü..

Zevkli ve bol gollü bir maç olur umarım..Herkese iyi seyirler..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...