25 Mart 2011 Cuma

Epl'de kümede kalma savaşı..Cephe sayısı fazla..

Epl'de son yılların en heyecanlı kümede kalma savaşı yaşanıyor..1 galibiyet farkla sıralanmış tam 8 takım var..Kalan maç sayısı 8,  bu sürede maç kazanma ihtimali fazla  olduğuna göre galibiyet farkını 2 ye çıkardığımızda takım sayısı 10 , 3e çıkardığımızda ise 12 oluyor..Yani en azından şimdilik ligin yarısından fazlasında hedef kümede kalmak..

Tabiki haftalar ilerledikçe kopmalar olacaktır ama şu an baktığımızda son 8 takımın da düşme sansı oldukça fazla..

Takımların önümüzdeki 4 maçlık serilerine bakarsak;

Wigan: Tottenham - Chelsea(d) - Blackpool(d) - Sunderland(d)
West Ham: Manu - Bolton(d) - A.Villa - Chelsea(d)
Wba: Liverpool - Sunderland(d) - Chelsea - Tottenham(d)
Wolves: Newcastle(d) - Everton- Fulham -
Blackpool: Fulham (d) - Arsenal - Wigan - Newcastle
Aston Villa: Everton(d) - Newcastle - West Ham(d) - Stoke
Blackburn: Arsenal (d)- B'ham- Everton(d) - Man City
B'ham City: Bolton - Blackburn(d) - Sunderland - Chelsea(d) - Liverpool(d)

B'ham'ın aynı sürede 5 maç oynamasının sebebi erteleme maçının olması..Wolves'ın ise eksik maçının olmasının sebebi maçının ertelenmesi..

4 maçlık fikstüre baktığımızda kağıt üzerinde hemen her takımın işi zor..Sadece A.Villa biraz daha kolay bir fikstüre sahip bir de Wolves..Geri kalan takımlardan özellikle Wba'nın işi oldukça zor..Evinde büyüklerle oynayacak deplasmanda ise Sunderland ve Tottenham..Yani 4 maçtan 1-2 puan alması bile başarı olur..

4 maçın 3ünü deplasmanda oynayacak Wigan'ın da işi zor..Hem büyüklerle oynayacak hem de rakibi Blackpool'a konuk olacak..4 maçtan en az 4-5 puan almak zorunda, yoksa kesin düşer diyebiliriz..Blackpool'un maçları kolay gibi ancak takımın kadrosu pek güven vermiyor...Evdeki Arsenal maçı hariç her maçtan puan alabilirler..Özellikle Wigan'ı yenmek zorundalar, diğer 2 maçtan da en az 2 puan almalılar..Yani hedef en az 5 puan olmalı..

Wolves 3 maçtan 4-5 puan çıkaramazsa işi zor..Kağıt üzerinde rakipleri kolay..6-7 puan sonrası için büyük avantaj sağlar..Blackburn evinde en az 4 puan yapıp deplasmanda da en az 1 puan almak zorunda..Yoksa ciddi anlamda sıkıntı yaşarlar..

A.Vİlla 4 maç sonunda potadan uzaklaşma şansı en yüksek olan takım..En az 6-7 puanla çıkarlar bu seriden..Nefes alacaklardır..West Ham'ın da işi zor..Manu ve Chelsea maçlarından en az 1 puan alıp evinde Villa'yı mutlak yenmeli..Yoksa düşme şansı baya fazla olur..

Açıkçası B'ham'ın ne bu seriden çıkacağını ne de kümede kalacağını pek sanmıyorum..Deplasmandan puan çıkarmaları çok zor..Evde ise galibiyet alabilecekleri maç Sunderland gibi duruyor..Ama onun bile garantisi yok..1-2 puanla çıkarlar gibi seriden..

Tahminim B'ham-Wigan ve Wba'nın düşeceği yönünde..Plase West Ham ve Blackpool..4 hafta sonra yeni bir değerlendirme yaptığımızda durum daha da netleşir gibi..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...