24 Mart 2011 Perşembe

Üvey evlat Bundesliga..

En çok takip edilen liglere baktığımızda tepede Epl ya da La Liga gelir..Peşinden de Serie A..Sonrasında ancak kendine yer bulabilir Bundesliga..Yer alan takımlara baktığımızda da gene bu 3 ligden sonra gelir Bundesliga..Milan , Arsenal ya da Barca maçlarını kaçırmayan kitlenin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazlayken Bayern'i takip eden kitle için aynı şeyleri söylemek pek mümkün olmaz..Hele bir de Nuri olmasa Dortmund ne yaptı diye ancak livescore.com a bakarız genelde..

Peki Bundesliga'ya haksızlık etmiyor muyuz..Sanırsam çoğumuzun cevap evet olacak..Yabancı bloglarda gezinirken gördüm Bundesliga yazısını..Düşündüm de cidden hakkını yiyoruz Almanların..

Statlara bakıyorum..Neredeyse boş tribün bumak, görmek imkansız..Yenilenen statlara ilgi fazla..Sıradan takımların bile neredeyse 30 bin ortamalası var..Oysa Avrupa'nın diğer liglerinde statlara ilgi az..Blackburn ya da Wigan maçlarına bakın Epl'de, mutlaka boştur..Ya da İtalya Ligi'ni izleyenler bilir, derbilerde bile boşluklar mutlaka olur..Yani Bundesliga'nın seyirci sıkıntısı yok..

Heyecan desek mevcut..Lyon'un  üst üste şampiyonluklarını çıkarırsak çok rahat Ligue 1 ile çekişir heyecan konusunda..Heyecan derken şampiyonluk yarışı..Epl'e bakalım..Son 10 senede 3 farklı şampiyon çıkarmış..Serie A 'da ise aynı sürede şampiyon olan takım sayısı 4, son 17 senede ise 5..La Liga'da 3 takım şampiyon olurken Bundesliga'da ise 5 takım şampiyon olmuş, Schalke biraz şanslı olsa bu sayı 6 olacak..Bir de şöyle bakalım..Manu, Milan, Barca ve B.Dortmund şu an bu liglerde lider olan takımlar..Dortmund dışında var mı şaşırdığınız takım ?


Çok değil daha 2 sezon önce şampiyon olan Wolfsburg düşme potasında, geçen sene neredeyse düşecek olan Hannover bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için uğraşıyor..Diğer liglerde pek yok di mi böyle inanılmaz değişimler..

Tamam süper starları yok..Ronaldo, Messi , Zlatan, Rooney vs gibi oyuncular yok..Elde olanlar Ribery, Robben ve Raul..Ama genç ve yıldız olmaya aday oyuncuları var..Muller, Kroos gibi..Ya da şöyle diyelim..1-2 sene sonra başarı gelirse yıldızların gelmeyeceğinin garantisi mi var..Ya tek eksikleri olan süper starlarda bu ligde oynamak isterlerse..

Herşeyi geçtim gurbetçi oyuncularımız var..Mehmet Ekinci olsun gurur kaynağımız Nuri Şahin olsun, az da oynasalar Altıntop kardeşler olsun..Hepsi izlenmeyi hakediyor..

Hee tek sıkıntı yayıncı kuruluş evet..Trt..Unutmuşuz Trt'yi..Aklımıza bile gelmiyor, gerçi yayın konusunda sıkıntılar da oluyormuş..



Ne olursa olsun Bundesliga'ya ağırlık vermemiz gerek biraz daha fazla..Sıkıcı Serie A maçlarından iyidir en azından..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...