29 Mart 2011 Salı

Ferguson'un yanlış tercihleri..

Manchester United'a yıllarını veren Sir Alex Ferguson takım oyununa önem veren , tek tek baktığımızda çok fazla artısı olmayan oyunculardan müthiş takımlar yaratarak başarılı olmuş bir isim..Son yıllarda da özellikle genç oyuncuları transfer ederek başarı istikrarını devam ettiriyor..Cristiano Ronaldo, Nani , Vidic , Hernandez , Rooney , Evra hep transfer başarıları..Peki ya Ferguson'un yanıldığı isimler olmadı mı hiç..Oldu..

Forlan..Aslında yetenek konusunda bu herif niye alındı denilemez..Manu sonrası kariyeri ortada..Ancak oyun sistemine uymadığı bir gerçekti..Manu'ya uyum sağlayamadı..63 maçta sadece 10 gol atabildi..Hayal kırıklığı oldu..

Michael Clegg..Sadece bir istatistik vereceğim, ne olduğunu anlayacaksınız..7 senede Manu formasını sadece 9 lig maçında giydi..

Alan Smith..Aslında iyi bir oyuncuydu diyebilirz..Leeds zamanında geleceği parlak gözüküyordu..Manu'ya transferi sonrası oyunu tamamen duruldu..Resmen duraklama ve çöküş dönemi yaşadı..Yaşadığı sakatlığın da etkisi var tabi..Performansı hayal kırıklığı yaşattı..

Karel Poborsky..Euro 96'da yıldızı parlayan Çek oyuncu İngiltere'de kendisinden beklenen performansı yansıtamadı sahaya..2 sene forma giydiği Manu'da 14ü sonradan oyuna girdiği 32 maçta forma giydi..Başarısız bulundu ve yollandı..

Quinton Fortune..Aslında kötü futbolcu değildi..7 sene 76 lig maçında forma giydi ki çoğunda ilk 11deydi..Ancak kendisinden beklenen Giggs'e rakip olmasıydı..Beklentiler bu kadar fazlayken Fortune sadece Giggs yokken forma giymeye ya da başka pozisyonda oynamaya başladı..Tutmadı..

Jordi Cruyff..Torpille gelmedi evet ama babasının sayesinde Manu forması giydi..Nereden bilcekti ki Ferguson süper star bir babanın takoz bir futbolcu oğlu olacağını..4 sezonda 19u sonradan oyuna girdiği toplam 34 lig maçında forma giydi..Fiyasko..



Kleberson..Kötü oyuncu değildi..Ama tutmadı..2002 sonrası transfer edilen Brezilyalı orta saha oyuncusu sakatlığında etkisiyle 3 senede 20 lig maçına çıkabildi..Sonra Bjk yolunu tuttu..

William Prunier..İddialı olacak belki ama böyle kötü defans oyuncu görmedim..Uzak ara en kötü Manu oyuncusu..

Possebon..Sadece 3 maç forma giydiği Manu'dan önce Braga'ya kiraya yollandı..Orada sadece 1 kez forma giyebildi..Anlaşıldı ki iyi oyuncu değil Santos'a satıldı..

Manucho..Angolalı oyuncunun niye alındığını kimse anlamış değil hala..

David Bellion..Yeni Henry denildi..Sırf hızlı ve Fransız diye..Sadece 5 maçta ilk 11de başlayabildi..

Dong Fangzhou..Eminim Manu taraftarları bile hatırlamıyordur bu adamı..1 kez forma giyebildi Çinli oyuncu..

Listenin geri kalanını kaleciler oluşturuyor..Hemen hepsi yedek olsun diye alınan ancak performanslarıyla yedek olması bile istenmeyen kaleciler oldu..Taibi en meşhurları..Ricardo , Bosnich , Roy Carroll da diğer isimler..

Taibi

1 yorum:

efe dedi ki...

djemba djemba da unutulmasın :D

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...