25 Mart 2011 Cuma

Wenger'in kötü transfer tercihleri..

Wenger'in keşifleri meşhurdur..Theo, Wilshere,Cesc ilk akla gelenler..Transfer ettikten sonra değerini katladığı oyuncular da mevcut..Henry gibi..Peki ya bu adamın hiç mi yanlış transferleri yok..Olmaz mı..O da insan sonuçta..

Luis Boa Morte..Wenger'in ilk transferlerinden..Sporting Lizbon'dan yaklaşık 2 milyon pounda transfer edilmişti..1996'da alınan oyuncu 3 senede sadece 37 kere forma giydi..Sadece 4 kez fileleri havalandıran oyuncu o zaman için ne hızlı bir kanat oyuncusu ne de çok iyi bir bitirici değildi..

Wreh..Niye alındı hala anlamak zor..Önündeki forvetler Wright, Bergkamp ve Anelka'ydı..1997'de transfer edildi..Gidene kadar hep yedekti..Wright-Anelka sonrası Suker ve Henry'i bekledi..


Oleg Luzhny..1999'da 2 milyon pounda Dinamo Kiev'den transfer edilmişti..Amaç sağ kanatta efsane Dixon'un yerini doldurup kalıcı olmasıydı..Tutmadı..4 sene forma giydi..Hatırlayan var mı ?

Jermaine Pennant..1999'da transfer edildiğinde 15 yaşındaydı..2milyon pound ödendi ki bu rekordu o yaş için o zamanlar..Yeteneklerini sahada gösteremedi..Uzun süre bekledi Wenger, ancak disiplin sorunları da başlayınca kiralama yerine tamamen satmaya karar verdi..Oldukça fazla kulüp değiştirdi kariyeri boyunca..

Igor Stepanovs..3 yılda 17 kere forma giydi..Fazla söze gerek yok sanırsam..Niye alındığını kendi bile anlamamıştır..

Jeffers..Stepanovs'dan kötü değildi..Ama büyük kazık yedik Jeffers yüzünden..8 milyon pounda transfer edilen forvet oyuncusu 3 senede 22 kere forma giyip sadece 3 gol attı..Verilen paraya yazık..2001'de alınan oyuncu 2004'de satıldı..Everton ne sevinmiştir 8e sattığı zaman..Henry ve Wiltord varken çok gereksizdi..

Richard Wright..Arsenal'in kaleci sorunu ortada..Yıllardır mevcut..1. kaleci iyi olsa yedeği kötü oluyor..Büyük umutlarla alınmıştı Wright..6 milyon pounda..Ancak öyle kötü maçlar çıkardı ki en sonunda yollandı..En unutulmaz maçı Charlton maçıydı..3.kaleciliğe kadar düştü ve sonunda satıldı..

Senderos..Hiç sevmezdim bu çocuğu..Böyle takoz bir stoperin ne işi olur diyordum..İsviçre maçında bize attığı golle iyice nefret etmeye başlamışken sonunda Arsenal yol verdi kendisine..17 yaşında geldi, Drogba ile karşılaşınca stoperlik kariyeri erkenden sona erdi..Arsenal'de bir türlü tutmadı, Milan bile kiraladı onu hangi sebeple bilmiyorum ama gene tutmadı..En sonunda yollandı..Hala Epl'de..

Pascal Cygan..Fransız stoper..Lille'den 2002 yılında 2 milyon pounda geldi..Hep yedekti, forma şansı ya sakat-ceza olunca buluyordu ya da yedeklerle çıktığımız maçlarda..4 senede 60 civarı maçta oynadı..Sonra İspanya yolu tuttu..

Reyes..10 milyon pounda transfer edildi 2003'de..Büyük umutlarla alındı, ancak uyum sağlayamadı Londra'ya ve takıma..Devamlı gitmek düşüncesi vardı aklında, taraftar pankart bile açtı kal gitme diye..Ama önce kiralık sonrada temelli olarak İspanya'ya geri döndü..Verilen para, harcanan emek ve zaman açısından hayal kırıklığı..Yoksa iyi topçu..

Listeyi daha da uzatmak istemedim moraller bozulmasın diye..Ama Almunia gibi bir ismi unutmak olmazdı..Nasıl hala bu kulüpte anlamak zor..Bizi yaktığı maç sayısını artık hatırlamıyorum..Yanlış anlaşılmasın..Sayı az olduğundan değil, fazla olduğundan artık hatırlayamıyoruz tam sayıyı..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...