26 Mayıs 2011 Perşembe

Epl'de Yılın Maçı..

Blogumuzda ağırlıklı olarak yer verdiğimiz Epl'de sezon geçtiğimiz hafta sonu sona erdi..Man Utd'ın şampiyonluğu ile biten sezonda West Ham , Blackpool ve B'ham City ise küme düştü..Sezonun ilk haftlarında lider olan ve gösterdiği performansla şampiyon olur yorumları yapılan Chelsea ligi 2. bitirirken hala takım olamasa da yatırımlarının meyvesini almaya başlayan Man City 3. , Nisan ayına kadar şampiyonluk yarışında olmasına rağmen son haftalarda düşüş yaşayan Arsenal ise 4. sırada bitirdi ligi..

Peki ya geride kalan sezonun en iyi maçı hangisiydi..Oynanan 380 maçı da izlemedik ama en azından özetler , yorumlar vs ile fikrimiz oldu..Taraflı gözle baktığım düşünülmesin ama bence sezonun en keyifli maçı hangisi deseniz aklıma 2 Arsenal maçı gelir..
İlki Newcastle - Arsenal maçı..Maça fırtına gibi başlayan ve devreye deplasmanda 0-4 önde giren Arsenal için maçın rahat biteceği düşünenleri fena yanılttı o gün Newcastle..Aslında 2.yarıya çok da iyi başlamamıştı Newcastle..Ama Dİaby'in gereksiz kırmızı kartı sonrası oyundan kopan Arsenal'i gerek oyun gerekse skor anlamında perişan etti Newcastle..Peş peşe gelen goller ve kurulan inanılmaz baskıdan çıkamadı Arsenal ve maç 4-4 bitti..Heyecan açısından bu maçtan öte maç yoktu açıkçası 2010-11 sezonunda Epl'de..

İkinci maç ise Tottenham-Arsenal maçı..İlk yarıda oynanan maçı Tottenham deplasmanda 3-2 kazanmıştı , ki o maç 2-0 dan 2-3'e gelmişti..Tottenham-Arsenal maçının oynandığı gün Real-Barca maçı olduğundan çoğunluk El Clasico'yu izlemişti.. ( Sanal alemdeki yorumlardan bunu anladım) Maça Arsenal golle başlamış peşinden Tottenham'ın cevabı gecikmemiş ve maç resmen 1-1 başlamıştı..Sonra devre sonuna kadar oyunda üstünlük kuran Arsenal'in golleri bulup skoru 1-3 e getirmişti..Tam devre böyle bitecek derken Tottenham golü bulup farkı 1e indirdi ve 2.yarı için pes etmedim mesajı vermişti..Öyle de oldu zaten..Karşılıklı harcanan pozisyonlar sonrası Szczesny'in hatalı çıkışı sonrası yaptığı gereksiz penaltı sonrası skora bir kez daha beraberlik geliyordu..3-3..Bu sefer de Tottenham oyunda üstünlük kurup pozisyon harcama yarışına giriyordu kendi içinde..3-3 biten maç sadece atılan gollerle değil oynanan futbol , oyun hızı ve heyecan ile hemen hemen aynı saatte oynanan El Clasico'ya büyük fark atıyordu..

Bu 2 maç benim Epl'de yılın maçı olarak seçtiğim maçlar..Varsa sizin farklı düşünceniz paylaşım olursa sevinirim..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...