18 Mayıs 2011 Çarşamba

La Liga 2010-11 Şampiyonu Barcelona..

Not:Blogspot'da geçtiğimiz hafta yaşanan sorun yüzünden uçan yazımız bugün geri geldi..Geç de olsa bir kez daha sizinle paylaşalım istedim..

Levante deplasmanından puanla dönen Barcelona bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti..Üst üste 3. kez şampiyon olan Katalanlar toplamda ise 21'e ulaştılar..Ezeli rakibi Real Madrid'in önünde 36 maçta 92 puan toplayan Barca 29 kez sahadan galip ayrıldığı sezonda şu ana kadar 92 gol atmış durumda..

Messi 31 , Villa 18 gol atarak takım gol yükünü çektiler 2010-11 sezonunda..Takımın en golcü ismi olan Messi aynı zamanda yaptığı 18 asist ile takımının 49 golüne direkt etki etmiş oldu..Messi'den sonra takımda en fazla asist yapan isim ise Alves..14 asist yapan Brezilyalıyı Villa 10 , Pedro ise 9 asist ile takip ediyor..



2010-11 sezonu denilince ileride hatırlanacak 2-3 önemli gelişme var..En basiti Cr7 - Messi krallık çekişmesi..Sonrasında Barca'nın şampiyonluğu..Son olarak da Barca'nın eze eze Real Madrid'i 5-0 yenmesi..



Detaylı yazı öncesi son olarak Pep Guardiola için de bir iki kelime söyleyelim..Tamam elindeki kadro çok iyi..Tamam elinde Messi..Tamam geçen sene İnter'i eleyemedi..Ne olursa olsun bu adam üst üste 3.kez şampiyon olan bir takımın hocası..Ve unutulmamalıdır ki Pep'in bu 3.senesi kariyerinde..Saygı duymak gerekir..

































Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...