20 Ağustos 2011 Cumartesi

Arsenal-Liverpool Maç Öncesi..

Epl'de sezonun ilk derbisi bugün oynanacak..Arsenal-Liverpool..Uzun yıllardır lig şampiyonluğu yaşamayan 2 takımın da amacı bu sene hasreti sona erdirmek..İlk haftayı 1er puan alarak kapayan bu 2 büyük takımın Emirates'teki mücadelesi öncesi kadrolara bakıp birkaç da istatistik paylaşmak istedim sizinle..



Arsenal'de oldukça fazla eksik var..Cezalı Gervinho ve Song'un dışında sakat Gibbs , Traore , Diaby , Djourou , Tomas Rosicky ve Wilshere bugün forma giyemeyecek..Defansın soluna Sagna'yı çekip sağ bekte de genç Jenkinson'a forma vermesi bekleniyor Wenger'in..Ancak orta saha kurgusu nasıl olacak çok merak ediyorum..Song'un yerien Frimpong oynayacak gibi gözüküyor..Mevcut kadroda elde başka dm oynayacak oyuncu yok..Ramsey de bu kadar eksik varken mutlaka forma giyecektir..Hücuma yönelik orta saha ise benim tahminim Nasri olacaktır..Kadroya aldı Wenger onu ve bence ilk 11 başlatır..O oynamazsa Arshavin de o bölgede forma giyebilir..Pek alışık olmadığımız bir kadroyla sahaya çıkacak Arsenal ve orta saha nasıl bir performans sergileyecek merak konusu..Geride kalan 2 resmi maçta takımın hücumdaki kısırlığı ve özellikle Udinese maçında verdiği pozisyonların temel sebebi orta saha verimsizliğiydi sonuç olarak..

Peki ya Liverpool..Gerrard 'ın sakatlığı devam ediyor..Glen Johnson ise iyileşmiş durumda , forma giymesi için son karar hocada..Sunderland maçında izlediğimiz Liverpool'da en büyük sorun orta sahada yaratıcı oyuncu eksikliği olması..Kanatlar çok iyi kullanılmadığı sürece 4-4-2den verim almak oldukça zorlaşıyor..Carroll da formsuzken işleri zor..Dalglish'in Gerrard yokken ne yapıp edip Kuyt'a takımda yer vermesi gerekir..3-4 yeni oyunculu Liverpool'u toparlayacak adamların başında Kuyt gelmekte çünkü..

Açıkçası gollü bir maç beklemiyorum..Tabi orta sahalar çok formsuz olup kolay geçiş sağlarsa iş değişir..Ev sahibi olması sebebiyle fazla eksiğine rağmen Arsenal favori bu maçta..Liverpool'un 2000'den beri deplasmanda Arsenal'i yenemediğini de unutmamalı..

Geçtiğimiz yıl oynanan 2 maç da 1-1 sona ermişti..2 maçta da skoru son dakika golleri belirlemişti..Özellikle Emirates'teki maç efsaneydi..90+8 de 1-0 öne geçen Arsenal'e 90+11 de cevap vermişti Liverpool..

Liverpool son 20 Arsenal lig maçında sadece 3 kez galibiyet alabildi..Son 8 maçta ise hiç galibiyeti yok..

Arsenal 2001'den beri sezonun ilk kendi saha maçında kaybetmiyor , son 4 senedir ise kazanıyor..Theo bugün oynarsa 200.kez Arsenal forması giyecek..Liverpool ise geçtiğimiz yıl son 14 deplasman maçında 14 puan alabildi..Carroll ise 100. maçına çıkmaya hazırlanıyor..Kuyt da gol atarsa 50. kez Liverpool adına ağları havalandırmış olacak..

Saat : 14,45
Yayın : Spormax





Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...