21 Ağustos 2011 Pazar

Digitürk'ü Kurtarma Maçları..

Ligimizde uygulanmak istenen yeni sistemi duymuşsunuzdur..Şampiyonluk ve Avrupa Ligi'ne katılımı Play-off maçlarıyla belirleyeceğiz eğer sistem kabul edilir ve yürürlüğe girerse..İlk 4 sıra şampiyonluk , 5-8 arası ise Avrupa Ligi için mücadele edecek..İlk 4te yer alan takımlar play-offa 34 haftada topladıkları puanların yarısıyla , 5-8 arası takımlar ise 0 puanla başlayacak..Yani geçtiğimiz yıl bu sistem olsaydı puan durumu şöyle olacaktı..


Play-off 'un ilk 4 takım olan kısmında 1. şampiyon olacak ,1-2. sıradaki takımlar ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek..3.sırada yer alan takım ise Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanacak..4.sırada yer alan takım ise 5-8 arası takımların mücadelesinde ise 1. sırada yer alan takım ile ülkemizi Avrupa Ligi'nde temsil etmek için tarafsız sahada tek bir maç yapacak..Kazanan takım Avrupa Ligi için temsil biletini kapacak..

Sistem böyle..Açıkçası en büyük heyecanı 5-8 arası takımlar için getirmiş gibi gözüküyor..Çünkü hepsi play-offa 0 ar puanla başlayacaklar..Play-off'u lider bitiren takım ilk 4'ün sonuncusu olan takımla oynadığı maçı kazandığı takdirde Avrupa'ya gidebilecek..Geçtiğimiz yıl bu sistem olsaydı kupadan elenen ligde de 8.sırada olan G.Saray'ın Avrupa şansı olacaktı..

Sistemin temel amacının lige heyecan getirmekten çokta büyük kazık yiyen Digitürk'ü kurtarmak olduğu gayet net olsa gerek..Ekstra 25 maç Digitürk için daha fazla abone ve daha fazla reklam demek sonuçta..Avrupa'nın 6. büyük ligiyiz diyip öndeki 5 lig yerine gerideki ligleri örnek almak da nasıl bir vizyonsuzluktur ayrı bir konu..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...