2 Ağustos 2011 Salı

İngiltere'de Maçı Yerinde İzleme Maliyeti..



Eskiden 1-5  tl verip maraton biletini alır maça giderdim..90lı yılların ortalarında..Seyyar satıcılardan atkı alır o atkıyla yıllarca idare ederdik..''ip''ler vardı o zamanın meşhur aksesuarları arasında..Belki 1 tl bile yoktu fiyatı..O da alınıp 1-2 yıl takılan bir şeydi..Maç günü bilet ve içeri girme kuyruğunda geçen saatlerde simit , ekmek arası döner bir de ''acıbadem'' yenirdi..Yol parası falan abartmış olmayım ama en fazla 5-10 tl giderdi..

Şimdi devir değişti..Maç öncesi mutlaka Fenerium'a uğrar olduk..Maç günü olmasa da bir gün önce falan da giderim..Çoğunluk da benim gibi sanırım..Atkılar artık resmi mağazalarda  var , çeşiti fazla..15-20 tl civarı..Stat içinde yeme içme işine girdin mi cepten 10-15 tl gidiyor..Çeşit eskiye oranla oldukça fazla..Maraton bileti ( kombine çoğu ) hazırlık maçında bile 50-60 tl..

Aradaki farklar ortada..Evet paranın değeri 10-15 yılda çok değişti doğrudur..Ancak futbolda paranın öneminin artması ve bizim stadın konfor-kalite olarak büyük değişime girmesi fiyatları ve dolayısıyla harcama tutarımızı da arttırdı..Tabi bu sadece bizim ülkemiz için geçerli olan bir durum değil..

BBC'de güzel bir araştırma haberi yayınlandı..Ada'da futbolu izlemek için taraftarın cebinden en ucuz ve en pahalı ne kadar çıkıyor diye..4 kalem seçilmiş..Bilet , çay , turta (pie) ve ufak bir dergi kıvamında olan maç programı..Epl'deki takımların listesi mevcut..10 pounda da maç bileti var 100 pounda da..Uçurum fazla..

Fiyatların bu denli farklı olmasında tabiki de stat özellikleri , takımların ligdeki durumları vs çok önemli..En az 17.50 pound ödeyip maçı izleyen taraftarda da mevcut 44 pound ödemeden çıkamayan da..


Baba-oğul maça gitmek sadece bizim ülkemizde zorlaşmamış anlaşılan..Baba-oğul Arsenal taraftarı maça gitse cepten en az 88 pound çıkacak..Ulaşım eklenince 100 pound..Yani 275 tl..

Futbol asla futbol değildir , doğru..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...