30 Eylül 2010 Perşembe

avrupa'da son şampiyonlar şu ana kadar ne yaptı..

Avrupa'nın en büyük 5ligi ve ülkemizde geçtiğimiz yıl şampiyon olan takımlar liglerinde ve Cl'de şu ana kadar nasıl bir performans sergilemiş bi bakalım dedim..

Ülkemizden başlayalım..Son şampiyon Bursaspor ,Süper Lig'de şampiyon olan 5. takım olarak tarihe geçmişti sezon sonunda..Şampiyonluk sonrası Cl'ye doğrudan katılma hakkı elde eden Bursaspor transfer sezonunda takıma 4-5 takviye yaparak sezona başladı..Ligde 6da 6 yaparak lider olan (antep maçı için hükmen galipler diye saydım) Bursaspor Cl'de 2de 0 yaparak 0 puanla grup sonuncusu..Lig açısından bıraktıkları gibi devam ediyorlar diyebiliriz..

İspanya'da son şampiyon Barcelona sezona flaş transferle başladı..Hedefini Cl şampiyonluğu olarak belirleyen Katalan takımı Cl'ye doğrudan katıldı..Ligde evinde Hercules'e 2-0 yenilerek şok yaşayan Barcelona 5maç sonunda topladığı 12 puanla 3.sırada..Cl'de ise 2maçta aldığı 4puanla grup 2.si 2hafta sonunda..

Premier Lig şampiyonu Chelsea herhalde son şampiyonlar içinde en formda olan takım..Lige fırtına gibi başlayan ancak en son maçta Manchester City'e yenilip ilk kez puan kaybeden Londra temsilcisi 6maç sonunda 15puanla lider..21gol atıp 2gol yediklerini de unutmamak lazım..Cl'de ise 2de 2 yapıp lider durumdalar..Chelsea bu sezon da Premier Lig'in en büyük favorisi..

Bundesliga şampiyonu ve Cl finalisti Bayern Münih ligde oldukça kötü durumda..6maçta 2galibiyet alıp sadece 8puan toplayan Bavyera takımı topladığı 8puanla 9.sırada..Geçen sezona da böyle kötü başlamış ama sonra toparlayıp şampiyon olmuşlardı..Bakalım bunu tekrarlayabilecekler mi..Cl'de ise 2de 2 yaparak yollarına devam ediyorlar..Bayern'in kazandığı 4maçın 3ünde galibiyet golünü 90.dakikada atması şansın yanlarında olduğunu gösteriyor..


İtalya'da son şampiyon ve Cl şampiyonu İnter yoluna bıraktığı yerden devam ediyor..Sezona Benitezle başlayıp şampiyonluğu tehlileye atan Milano temsilcisi 5maç sonunda topladığı 10puanla lider durumda..İlk yenilgisini geçtiğimiz hafta sonu Roma karşısında son dakikada yedikleri golle aldılar..Cl'de ise 2maçta 4puan alıp lider durumdalar..İnter'in geçtiğimiz yıl ki başarıları tekrarlaması konusunda şüphelerim var..


Fransa'da ise son şampiyon Marsilya hem lig de hem kupada istediği sonuçları alamıyor..Ligde 7maç sonunda sadece 11puan toplayabilen ve 6.sırada olan Marsilya Cl'de de 2maç sonunda puan alamadı ve son sırada..Son şampiyonlar içerisinde Eylül ayı sonu için baktığımızda en kötü olan Marsilya..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...