21 Eylül 2010 Salı

premier league en iyi 11i..

260bin kişinin katıldığı Barclays'in düzenlediği Premier League tarihinin en iyi ilk 11 anketi sonuçlanmış..Seçilen 11 oyuncudan 3ü futbolu bırakmış durumda..Gene seçilen 2futbolcu da şu an başka liglerde ter dökmekte..Kalan 6oyuncu ise hala Premier League'de forma giyiyor..

Ntvspor sitesinde gördüğüm habere göre seçilen ilk 11 ve teknik direktör şöyle..

Peter Schmeichel (Manchester United)

Gary Neville (Manchester United
John Terry (Chelsea)
Tony Adams (Arsenal)
Patrice Evra (Manchester United)

David Beckham (Manchester United) Steven Gerrard ( Liverpool) Paul Scholes (Manchester United) Ryan Giggs (Manchester United)

Thierry Henry (Arsenal)
Eric Cantona (Manchester United)

Bu kadroya yakışan hoca da Sir Alex Ferguson..2.lik için Arsene Wenger ile Jose Mourinho çekişir herhalde..Kadroya gelirsek 11oyuncunun 7si Manchester United forması giyen,giymekte olan futbolcular..Kalede sorun yok..Danimarkalı Schmeichel son yıllarda adada oynamış en iyi kaleci..Alternatifi ya Cech ya da Van der Sar olurdu sanırsam..Geri4lüye gelirsek.. Sağ bek için de pek tartışmaya gerek yok herhalde..Son 1-2 yıl hariç yıllardır Manchester United'ın sağ beki ve kaptanı olan Gary Neville şüphesiz oranın bir numarası..Stoper seçimi zor olmuş olabilir..Terry-Adams 2lisi yerine Rio Ferdinand,Sol Campbell'den birisi gelse kimse itiraz etmez sanırsam..Sol bek ise bence Evra olmamalıydı..Önce Arsenal sonra Chelsea ile şampiyonluklar kazanmış.milli takımın değişilmez sol beki Ashley Cole sanki daha iyi giderdi bu kadroya..

Orta sahaya geldi sıra..Sağ tarafta Beckham..Fazla söze gerek yok,doğru karar..Alternatifi efsane Arsenal kadrosundan Ljunberg olabilir,ama o da Beckham karşısında biraz zayıf kalır..Göbeğe gelince karşımıza Gerrard,Scholes 2lisi çıkıyor..Gerrard için herkes hem fikirdir ama Scholes konusunda şüphelerim var..Viera,Roy Keane,Lampard bence Scholes'tan daha fazla hakediyor orada olmayı..Solda ise Ryan Giggs..Lig kurulduğundan beri her sezon oynayan ve her sezon gol atan bir oyuncuyu kadroya koymasak ayıp olurdu cidden..


İleri 2li de 2Fransız var..Henry ve Cantona..Biri Arsenal diğeri Manchester United efsanesi olmuş 2oyuncu..Alternatifleri ise Shearer,Anelka,Owen,Bergkamp,C.Ronaldo olabilir..

Benim ilk 11im kalede Schmeichel,geri 4lüde G.Neville-Sol Campbell-Rio Ferdinand-A:Cole orta sahada Beckham-Viera-Gerrard-Giggs ileri 2lide Henry-Cantona yer alıyor..

Performansları kadar duruşları sebebiyle Rush,Ian Wright,David Ginola,David Seaman,Overmars,Yorke,Andy Cole gibi isimleri de unutmamak gerekir..


Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...