8 Mart 2011 Salı

Bu seri daha devam eder..G.Birliği 2 - Fenerbahçe 4..

Bjk maçını kazanan Trabzon'un maç fazlasıyla liderliği aldığı günde maçın önemi daha da artmıştı..Maç öncesi sakat futbolcularımızın çokluğu ve ağırlaşan hava koşulları hani panik yaptırmadı ama az da olsa acaba dedirtti çoğu Fenerbahçe taraftarına..Bekir'in performansını merak ediyorduk, beklentimiz başarılı olamayacağı yöndeydi, o da sağolsun beklentimizi boşa çıkarmadı..


Maça hızlı başladık..Karşı kalede olduğumuzdan ofsayt tartışmaları hakkında yorum yapamayacağım bir pozisyonda Lugano ile bulduk golü..Sanırsam Uruguaylı futbolcumuzun 6.golü oldu bu..10'a doğru koşuyor resmen stoperimiz..Gol sonrası rahatlamışken Niang'ın düşürülmesi sonucu bulduğumuz Alex'in penaltı golüyle hem sahada futbolcular hem de tribünde biz rahatlıyorduk..Maçın başında 2-0 lık skor bulmuşuz daha rahat oynar farka gideriz derken Gençler golü geldi..Dün ilk yarıda neredeyse kulvar olan sol kanatımızdan geldi bu gol..Gol sonrası biz resmen dururken Gençler daha bir moralle, güvenle üstümüze gelmeye başladı..Uzaktan şutlar kadar kaptıkları toplarla kontralarda da etkili olmaya çalıştılar..Açıkçası dk. 40-42 falandı devre bitse de kendimize gelsek diyordum..Aklıma Bjk maçı geldi, devre biterken yediğimiz o gol bizi baya etkilemişti..Korktuğum başıma geldi ve tam devre biterken golü yedik..Uzaktan şutlarda 2 kez direğe nişanlayan Gençlerli topçular sonunda golü atıyordu..


Devre arası kar yağışının şiddeti artınca arkadaşıma alttan ısıltma sistemini sordum..Ne kadar etkisiz diye..Bildiğin kar tutmaya başlamıştı çünkü..Gazetelerden öğrendim ki çalıştırılmamış..Böyle bir havada çalıştırmayacaksan ne diye kurarsın o sistemi yani..

2. yarıda rakipten çok hava şartları beni düşündürüyordu..Kaygan zeminde bırakın top kontrolünü ayakta kalmak zorken pas yapmak iyice zorlaşacaktı..Ancak güzel paslaştık..Özellikle Alex bu konuda ders verir gibiydi..Yavaştan kurmaya başladığımız baskıyla pozisyonlar yakalamaya başladık..Gol ben geliyorum diyordu yani..


Alex'in akıl dolu pasında Niang son vuruşu düzgün yapınca hem öne geçtik hem de rakibin moralini iyice bozduk..2-0 dan 2-2 yapan Gençler'in 3-2 den sonra maçı çevirmek için pek olumlu düşünceleri kalmamıştı..Peşinden de Santos'un güzel golü gelince fişi çektik..

4-2 den sonra yakaladığımız fırsatlar vardı ama genel olarak fazla kasmadık kendimizi..Rakibin dirençli oyunu, eksikler, hava koşulları derken 4 gollü br galibiyet aldık ve liderliğe devam dedik, seriyi devam ettirdik..

Emre ve Mehmet ilk yarıda vasattı..Cristian oyuna girip Mehmet sağa geçtikten sonra ikisi de kendine geldi..Özer kötü değildi..Gençler ataklarında kritik müdahalelerde bulundu..Santos ilk yarıda acaba oynuyor mu derken ikinci yarıda kendini gösterdi bence..Bekir..İnşallah şampiyonluk yaşayıp gidersin bu takımdan..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...