1 Mart 2011 Salı

Chelsea-Man Utd maçı öncesi..

Önce biraz istatistik verelim..Chelsea'den başlarsak son 8 lig maçında evinde Manu'ya yenilmedi Maviler..Bu 8 maçın 5ini kazanıp 3ün de ise berabere kaldılar..Bu iyi haber..Kötü haber ise bu sene evinde oynadığı son 6 lig maçında sadece 8 puan aldılar..2 galibiyet- 2 beraberlik ve 2 de mağlubiyet..26 maçta yedikleri 22 golle hala ligin en az gol yiyen takımı Chelsea..Torres son 4 Manu maçında 3 gol attı ligde..He bu arada unutmadan söyleyelim Anelka oynarsa ilk 11de başlayacağı 300. maçı olacak Epl'de..

Manu'ya gelirsek..Son 7 Chelsea deplasmanın 5in de gol atamadılar..Bu olumsuz istatistik..Buna karşılık bu sezon ligde son 6 maçın 5ini kazandılar..27 maçta attıkları 61 golle ligin en golcü takımılar..Carrick oynarsa 350. maçı olacak..

Hakem Martin Atkinson..Bu sezonun en çok penaltı (10) kararı veren ve en çok kırmızı kart (9) gösteren hakemi..Yani akşama aksiyon bol olabilir..


Maça gelirsek..Birisi ilk 10 hafta sonunda ikinci yarı oynanacak Chelsea-Manu maçı hakkında Chelsea kazanırsa fark 12 ye inecek dese bırakın inanmayı bir yerimizle gülerdik kesin..Sezona o kadar iyi başlayan Chelsea bir anda zirveden koptu ve şu anda Şampiyonlar Ligi'ne katılma derdinde..Cidden inanması zor durum..

Ancelotti bu akşam 4-4-2 yi tercih edip Anelka-Torres ile çıkabilir..Manu defansına karşı etkili olabilecek 2 isim..Ferdinand'ın yokluğunu değerlendirmek lazım sonuç olarak..Orta sahada Essien-Lampard ikilisine oyunun her iki yönünde de büyük iş düşecek..

Manu'da ise Sir Alex'in büyük maçlarda genelde tek forvet çıkma geleneğini sürdürüp Rooney'i forvet oynatıp Berbatov'u yedek oturtmasını bekliyorum..Kanatlarda Nani'nin etkinliği onlar için kritik..Giggs'in durumu net değil, ancak tam bu maçların adamı, Manu'nun ona ihtiyacı var..Manu için kritik iki isimden biri genç Hernandez diğeri ise forma şansı bulursa O'Shea..

Chelsea'ye 3 puan şart..Hem Cl için hem de moral için..Olası bir yenilgide iyice karışırlar..Manu ise önce yenilmeyeyim diyecektir..Sonuçta 4 puanlık avantajı hala mevcut..Hee olur da Manu kaybeder ve Arsenal hafta sonu kazanırsa fark 1 e inecek ki lig işte o zaman yeniden başlar..Bizim de isteğimiz bu..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...