3 Mart 2011 Perşembe

Gökay'a güvenmeli..

Fenerbahçe tarafının eminim çoğu Selçuk kadroda yok, sakatmış ya da cezalıymış desek pek üzülmez..Yani kayıp olarak görmez..Ancak bu sefer durum farklı..

Oyunu iki yönlü oynayan biri değildir Selçuk..Topu iyi keser, müdahalesi iyidir ama topu oyuna sokarken çok yavaştır..90 dakika içerisinde hem ulan Selçuk aferin la sana hem de hay senin verin pasa be dedirtmeyi başaran nadir isimlerden biridir..Çoğu zaman aldığı parayı konu edip bu herif bile bu kadar kazanıyorsa diye başlayan cümleler kursak da hemen her hocanın mutlaka ilk 11 tercihinde olmuştur Selçuk..

Geçen bir istatistik vardı gazetelerde..Şimdi rakamları net hatırlamasam da (bakmaya üşendim kusura bakmayın) Selçuk ilk 11de başlamışsa galibiyet oranımız daha fazlaymış..Doğrudur..Hem geçen sene hem de bu sene yakaladığımız serilerde Selçuk ilk 11deydi..Savunma katkısı fazla olduğundan katkısı vardı evet..Şimdi sakat 21 numaramız..Kasımpaşa maçında sakatlanıp oyundan çıktı ve en az 2 maç yok deniliyor..Gençlerbirliği ve Konyaspor maçlarında..


Ulan ne Selçukmuş sakat diye yazı yazılır mı demeyin hemen..Sakin..Yedeklere baktığımızda bu adamın hakkı ilk 11 diyeceğimiz oyuncu pek yok..Ya da ilk 11i zorlayacak topçumuz pek yok..Bekir-İlhan ne yazık ki ne Lugano ne de Yobo'nun yarısı kadar performans sergileyemez..Tabi yetenek sorunları kadar pek fazla forma bulamadıkları için form sıkıntıları da var..Caner 3 maç ceza aldı diye üzülen Fenerli yoktur herhalde..Yani bu 3 isimde şu an ilk 11de oynayacak durumda olmadığından Lugano-Santos-Yobo banko oynar..

Ee Alex bu takımın olmazsa olmazı zaten..O da oynayacak etti 4 yabancı..Niang'ı da sayarsak eder 5..Takımın son maçlarında en formda 3-4 isminden biri olan Dia'da işleyen düzen de pek kesilmez ( en azından deplasmanda asla)..Sonuçta 6 yabancı hakkımız dolu..



Bu demek ki Cristian büyük ihtimal sahada olmayacak..Geriye 2 alternatif kalıyor..Ya Özer sağa çekilip Topuz Emre'ye partner yapılacak ya da Gökay sahne alacak tekrardan..Ben açıkçası Gökay'ın oynamasını tercihe derim..Özer'in iyi niyeti tamam da oldukça kötü olan formu ve sağ kanatta var olan mükemmel Gökhan-Mehmet uyumu Mehmet Topuz'un yerinde kalmasını ve göbeğe çekilmemesini gerektiriyor bence..1 bölge için 2 bölgede değişiklik yapmak hata olur..Bu yüzden çok tecrübeli olmasa da ve fiziği biraz zayıf kaçsa da Gökay'a güvenip forma verilmeli..Wilshere örnek olmalı her takıma..

Evet belki sevmeyeni çok ama kabul edelim bu takımın önemli parçalarından biri şu anda Selçuk..Derbide sahada olur ve golünü atar inşallah..

2 yorum:

firatimo dedi ki...

Kesinlikle doğru bir yazı; bazen arka planda birileri görünmeden çok işler yaparlar, Selçuk'ta öyle bence.

Yedinci Samuray dedi ki...

Selçuk için ben de bazen "tekniği" konusunda eleştirilerde bulunurum ama Güiza veya Kazım gibi oyunculara sabreden taraftarın sahada elinden geleni yapan Selçuk'a her defasında antipati beslemesine yıllardır anlam veremedim.

Tamam hani Fenerbahçe için çoğumuz ilk 11'e giremez deriz de yahu ne zaman oynadıysa elinden geleni de yaptı.
Selçuk belki 15 ya da 20 yıl sonra efsanelerle adı anılacak. Bunu nereden biliyorsun diye merak eden varsa sadece netten fenerbahçe'de forma giymiş eski futbolcuları araştırsınlar. Belki Selçuk'un takıma katkısının binde birini vermiş hatta ıslıklanmış olanları biz bugün iyi bir şekilde yâd ediyoruz.
Selçuk da eminim bu payeyi hak ediyor.

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...