9 Mart 2011 Çarşamba

Barcelona 3 - Arsenal 1..Yakışmayan futbol, beklenen sonuç..

Hem kuralar çekildiğinde hem de maç öncesi işimiz zor demiştik..Gerçekçi olmak zor değildi yani..İki takımın oyun felsefeleri birbirine yakındı evet..İsim isim baktığınızda kadrolar arasında belki fark da vardı evet..Ama 2 takım arasındaki birine artı diğerine eksi sayacağımız tek nokta Messi'ydi..2 senede attığı 6 golle bizi resmen tek başına eledi Messi..

İngiliz basınına malzeme çıktı Rvp'nin kırmızı görmesiyle..Hakem haklı ya da haksız..Ne olursa olsun Rvp'nin dikkatli olması gerekirdi..53 de gol atıp skoru 1-1e getirmişken 56 da 10 kişi kalmak cidden büyük şanssızlık oldu..

Herkes İnter'i örnek gösteriyor..İşte yenmek için öyle oynaman lazım vs diye..Ancak Mourinho'nun oynattığı oyunu her takım oynayamaz, beceremez..Arsenal'i gördük bu akşam..Savunma yaptığımızı sandık ama yaptığımız savunma falan değildi yani..İleri çıkamadık..İstatistikler herşey olmasa da bazen doğruları gösterir..Kaleyi bulan şutumuz yok!! İlk yarıda pas yapamadık doğruya doğru..Böyle oynarken biri bana turu geçecektik dese güler geçerdim inanın..

Song'u çok aradık..Orta sahamız neredeyse yol geçen hanı oldu..Özellikle duvar paslarında çok çaresiz kaldık..Diaby'i suçlamak zor adamın savunması zaten zayıf..Denilson zaten yetersiz, fiziği özellikle..Bu durumda bundan çıkarılacak ders en az Song kalitesinde bir dmc bulmamız gerektiğidir..Rakipte Mascherano yoksa Keita var, o yoksa Busquets var..Alternatif var ve kalite yakın..Biz de ise bu yok ne yazık ki..

Gene de Bendtner fırsatı değerlendirse turu geçiyorduk..Tüm istatistikler yalan olacaktı 3-2 bitseydi maç..

Artık 2 hedef kaldı elde..Lig ve Fa Cup..Kupada Cumartesi Manu ile deplasmanda karşı karşıya geleceğiz..O maç da zor geçecek..Song ve Theo'nun durumları önemli..Song yokken nasıl orta sahamız vasatlaşıyorsa Theo yokken de hızlı hücum silahımız vasatlaşıyor..

Özellikle renkdaşlarda tepki alabilirim bu yazı sonrası..Hakeme değinmedin diye..Ya da hakem olmasa 1-1 den sonrası farklı olabilirdi diye..Doğrudur olabilirdi..10 kişiyle bile iyi direndik gole kadar..Ancak o kadar barizdi ki golün geleceği..Boşuna kendimi kandırmak istemedim..Kaleye bulan 0 şutla turu geçmek belki bizi mutlu ederdi ama 15 yıllık Wenger felsefesinin sonu olurdu bence..Bunu istemezdim..Varsın kupadan elenelim..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...