5 Mart 2011 Cumartesi

Liverpool-Man Utd.. #1

Önemli maçlarda değişik görüşlere yer verme geleneğimiz devam ediyor..Liverpool-Man Utd maçı için  bir kez daha www.spordelileri.com yazarı Furkan arkadaşımız misafirimiz oldu..Bir Liverpoollu gözüyle bakalım ne demiş kendisi..

Liverpool Manchester maçı için yine konuk yazar kontenjanından buradayız. Öncelikle biz Liverpool'lular için hiç bir önem arz etmeyen bir maç gibi gözükebilir bu maç. Ama aslında tarihi rekabete baktığımız da şartlar ne olursa olsun Liverpool için Manchester United maçları önemlidir. 

Bu kısa hatırlatmanın ardına maça doğru bir bakış atalım, sakatlar ve eksikler bu maça damga vuracak gibi gözüküyor. Liverpool'da Martin Kelly yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak, onun dışında geçen hafta sakatlanan Meireles'in ise iyileştiği söyleniyor. Meireles'in oynaması Liverpool için çok önemli zaten, takımın en sağlam duran ve en formda oyuncusu şu aralar, onun eksikliğini kapatmak hiç kolay olmaz. Yine geçen hafta sakatlanıp çıkan Agger'in durumu da net olmamakla birlikte oynaması bekleniyor. Bir diğer sakat ise Carrol, onun da fiziki olarak hazır olmadığı söyleniyor. 

Manchester United cephesine baktığımızda durum biraz daha karışık. En önemli sıkıntı defansın göbeğinde Rio Ferdinand'ın partneri olan Nemanja Vidic'in cezalı olması. Ferdinand'ın da kasığındaki problem tam olarak iyileşmiş değil ve yarın oynaması en azından 11'de başlaması zor gözüküyor. Sir Ferguson'ın defans göbeğini Wes Brown - Chris Smalling ile kurması bekleniyor. Yine takımın en önemli isimlerinden Evra'nın da durumu net değil, ama United'ın onu bir şekilde sahaya çıkartacağını düşünüyorum. United cephesinde ise bir rekor haberimiz var Ryan Gigs United forması ile 607. maçına çıkıyor yarın ve bu bir rekor. 

Durum bilgisi verdiğimize göre maça geçelim, öncelikle Arsenal'in bugün berabere kalması United cephesini rahatlatmıştır biraz, yarın yenilse dahi bu lükse sahipler. Arsenal bugün kazanmış olsaydı yarın çok daha stresli bir maç oynayacakları kesindi. Her ne kadar eksiklerin çok kilit isimler olması etkileyecek gibi gözükse de, Ferguson'un geçmişte bu tip durumlarla karşı karşıya kaldığında yaptıkları ortadadır. Ben o yüzden biraz daha stresten arınmış bir Manchester United'ın yarın çok daha kontrollü bir oyunla hiç değilse 1 puanı alacağını düşünüyorum. 

Bizim cepheye gelince. Gelmesek daha iyi sanki ya neyse. Hiç bir şey düzgün gitmiyor, bir hafta iyi oynuyorsak bir hafta kötüyüz. Türk işi klişeye bağlayıp, büyük maçların havası bir başka olur demek istiyorum ama Liverpool'da ki havayı bu sene çözebilene Devlet Meteoroloji İşleri ömür boyu kadro sağlayacak zaten. Meireles oynarsa bir şeyler yaparız belki demek istiyorum. Elbette Anfield'da oynamanın bir etkisi mutlaka olacaktır, ama bu tip kriz anlarını belki de en iyi yöneten takımlardan birine karşı oynayacağımız için çok da umutlu olamıyorum. Wes Brown - Smalling ikilisini Suarez ve Kuyt ile zorlayabilirsek bir şey olacak gibi ama, zira şu anki halde baktığımız da United'ın en yumuşak yeri orası gözüküyor. Bir de her Liverpool maçında dünyaları kurtaran Van Der Sar'ın normal bir performans vermesi de fena olmaz sanki. 

Sonuç olarak tüm Arsenal'lilerin bizi yani Liverpool'u can-ı gönülden destekleyeceği bir United maçı olacak. Bizim alacağımız 3 puan Premier League'de ki tüm yarışı etkiler, alamayacağımız 3 puan'da United'ın kopup gitmesine yarar zannımca. Seyir kalitesi çok yüksek olmayan bir maç bekliyorum umarım yanılırım. Liverpool penceresinden baktığımızda çok fazla umutlu değiliz ama dilimizden "You'll Never Walk Alone'u asla da düşürmeyiz.


Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...