27 Ağustos 2011 Cumartesi

Epl Sezon Değerlendirmesi - 3 Liverpool..

Sezon başı değerlendirme yazılarında sırada Liverpool var..

Liverpool İstanbul'da kazandığı Şampiyonlar Ligi finalinden sonra düşüşe geçip geçtiğimiz yıl dibi görmüştü..Eldeki yıldızları teker teker satan Kırmızılar elde sadece büyük kaptan Gerrard'ı tutmuştu..Efsane hoca Dalglish'in geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında göreve gelmesiyle kıpırdayan Liverpool en azından bu sezon ilk 4e kalıp bu sene uzak kaldığı Avrupa kupalarına gelecek sezon CL'ye katılarak devam etmek istiyor..

Transfer sezonunda Britanyalı oyuncuları tercih etti Liverpool..Adam , Enrique , Downing ve Henderson'un transferine toplamda 55 milyon pound harcayan Kırmızılar Kyrgiakos , Ayala , Jovanovic Konchesky ve İnsua gibi takıma katkısı kısıtlı olan oyuncularını da takımdan yolladı..

İlk 2 haftaya baktığımızda Liverpool orta sahasında yaratıcı oyuncu sıkıntısı mevcut..En azından Gerrard dönene dek de bu sıkıntı devam edecek gibi..Arsenal maçında evet çok pozisyona girdiler ancak bu orta sahanın etkinliğinden değil Arsenal orta sahasının sahada olmamasından!! kaynaklandı..Kadroya baktığımızda kalede sıkıntı yok..İspanyol kaleci Reina arada hatalar yapsa da güven veren bir kaleci..Sakatlık dönüşü formasını kapacak olan Glen Johnson sağ bekte , yeni transfer Enrique de sol bekte takıma faydalı olacak isimler..Forvette Suarez sezona iyi başladı ve gollerini sıralamaya başladı..Liverpool ne kadar çok oyunu rakip sahaya yıkarsa Suarez de o kadar fazla faydalı olur..Onun ilacı yandan gelen ortalar ve başta Downing olmak üzere orta açmayı seven oyuncular var Liverpool'da..

Liverpool'un bu sene en büyük şansı Avrupa kupalarında olmayacak olmaları..Rakip olarak gördükleri diğer 5 takım hafta içi hafta sonu temposuna erkenden başlayacakken Liverpool zaman kazanacak..Ayrıca Dalglish'in gençleri kazanma isteği ve onlara fırsat verip kadro derinliği yaratması da Kırmızılar için bir avantaj..

Tek anlamadığım şey Lucas ne işe yarar arkadaş..Biri bana anlatsın..


2 yorum:

Shareef dedi ki...

yaratıcı ortasaha sıkıntımız yok uyum sorunumuz var. http://vliegendenederlander.blogspot.com/2011/08/farki-yaratanlar.html yazının sonunda C.Adam'ın pasları var.. :D Senin dediğin Lucas'da 2 sezon öncede kaldı. Bizim fakirhane'de lucas ile ilgili çeşitli değerlendirmelr var bakabilirsin.. liverpoolicin.blogspot.com Sadece bir istatistik vereyim geçen yılın en çok top kapan futbolcusu EPL'de Lucas..

dr imperius dedi ki...

Top kapması yeterli bi topçu olduğunu gösteriyor mu ?

Benim izlediğim 2 maçta da Lucas'ı beğenmedim..Topu oyuna verimli sokamadı..

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...