16 Nisan 2011 Cumartesi

City - United.. Derbinin Ev Sahibi Bu Kez Wembley..

Günün bir diğer önemli maçı da İngiltere'de..Fa Cup yarı finalinde iki Manchester takımı Wembley'de finale kalmak için mücadele edecekler..

Gerçeği söylemek gerekirse son 20 yılda iki takım arasında pek rekabet falan kalmadı..United ağır bir şekilde Cİty'i ezmiş durumda..Ancak son 3-4 yıldır ekonomik güç etkisiyle kaliteli kadrolar kurmaya başlayan Cİty United'a diş gösterme çabasında..Kadrosunu milyonlarca pound harcayıp yıldızlardan oluşturan ancak hala iyi bir takım olamayıp coaching olarak da zayıf kalan City sezonu bir kez daha kupasız kapamamak için bu maça oldukça hırslı çıkacaktır..Ancak ne olursa olsun favori United..

35 senedir kupa kazanamayan City'de Tevez bu akşam yok..Onun eksikliği oldukça önemli bir dezavantaj..United ise hem formda hem moralli..Lig - kupa - Cl 'de yoluna devam eden Kırmızı Şimşekler'de özellikle Giggs-Rooney ikilisi çok formda..Ancak Rooney cezası nedeniyle oynamayacak..Yerine genç Hernandez oynar gibi..Genç diyoruz ama ilk senesinde attığı gollerle ne kadar kaliteli bir futbolcu olduğunu gösterdi Meksikalı..

2 takım arasında oynanan son 4 maçın 3ünü United kazanırken biri ise berabere bitti..1894 yılında başlayan rekabet süresince 2 takım sadece 6 kez Fa Cup'ta karşılaştı..Bu 6 maçın 4ünü United 2sini ise City kazanırken City en son galibiyetini 1955 yılında aldı..

Manu 11 kez bu kupayı kazanırken Man City 4 kez kupanın sahibi oldu..Toplamda 157 kez karşılaşırken bu maçlarda 65-42 Manu üstünlüğü söz konusu..



2 takım arasında son yıllarda oynanan en zevkli maçın gollerini izleyelim..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...