27 Nisan 2011 Çarşamba

Sıra CL'de..Real Madrid-Barcelona..




Sezonun 4. El Clasico'su bu akşam oynanacak..21.45'te taraflar kozlarını bu kez Cl'de paylaşacak..Bernabeu'da oynanacak maçı bu kez Star Tv canlı yayınlayacak..

Lig maçından önce söylemiştik esas kapışma kupa finali ve Cl'de olacak diye..Finali kazanan ve ligde rakibine 10 kişi oynayıp yenilmeyen Madrid durumu 1-1 e getirmiş durumda..Ligde Barcelona , kupada Real Madrid yani..Eşitliği bozmak ve ben büyüğüm demek için Cl kaldı elde..2 takım da özellikle oldukça hırslı eşleşmede..

2 takımda da eksikler var..Barca'da İniesta , Maxwell , Abidal ve Adriano sakat..Yani sol tarafta kaos var..Basına göre o bölgede Puyol oynayacak , stoper olarak ise Mascherano..Real'de ise Khedira yok sakatlığı yüzünden , Carvalho ise cezalı..Khedira yerine Diarra oynayacak Valencia deplasmanında olduğu gibi..

Şampiyonlar Ligi'nde 3.kez yarı finalde eşleşen 2 takımdan 1960 ve 2002 'deki eşleşmelerde kazanan Real olmuştu..Real-Barca Avrupa Kupalarında toplamda 6 kez karşı karşıya gelmiş ve bu maçların 3ünü Madrid kazanırken 1i Barca galibiyeti 2si ise beraberlikle sonuçlandı..Real Madrid bu sezon Man Utd ile birlikte Cl'nin en az gol yiyen takımları , yani defans iyi çalışıyor..Barca ise 4 yıldır üst üste yarı final oynuyor..Barcelona son 10 Cl deplasmanında sadece 3 galibiyet alabildi..

Kişisel istatistiklere bakarsak ise Mourinho kupayı kazanırsa bir ilke imza atmış olacak , 3 farklı takımla Cl'yi kazanan ilk hoca olacak..Barca'ya karşı 10 maç yapan Mourinho 3 galibiyet alıp  4 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı..Messi son 15 Cl maçında 15 gol atarken son 3 yarı final eşleşmesinde de golü yok..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...