16 Nisan 2011 Cumartesi

Transferde İlk Hedef Hamit Olmalı..

Ligin en iyi orta saha oyuncularından biri şüphesiz Trabzonlu Selçuk İnan..Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan futbolcunun adı bizimle de anılıyor..Bonservis bedeli ödenmeden transfer edilme şansı olsa da ben bu transferin gerçekleşeceğine pek ihtimal vermiyorum..Trabzon'u bırakıp Fenerbahçe'ye gelmek mantıksız bir hareket değil ama şampiyonluk yarışının at başı gittiği bir sezon sonrası zor gibi geliyor..

Orta saha günümüz futbolunda değerini arttıran bölge oldu..Son yıllarda 2-3 istisna haric orta saha oyuncularına oldukça önemli paralar ödendi.. Özellikle oyunun 2 tarafını da oynamayı beceren oyuncuların değeri oldukça arttı..Ülkemize bakınca bu konuda pek alternatif yok..Selçuk dışında akla gelen oyuncu yok gibi , en azından benim gelmiyor..İşte bu nokta da ya yabancı tercih edeceğiz ya da bu noktaya en uygun isim olan gurbetçi bir futbolcuyu alacağız..Yani Hamit'i..

Zaten bizim asıl hedefimiz Hamit Altıntop olmalı..Yıllardır pek yeşil ışık yakmıyordu Türkiye'ye gelmek için..Son 2 sezonda pek düzenli oynama şansı bulamay milli oyuncumuz yakın zamanda yaptığı açıklamada bu sefer oynamayı düşünüyorum dedi..Yani artık transferi mümkün..

Neden Hamit peki..Hamit çok yönlü oyunculardan biri..Şutu olan , orta sahada birden fazla mevkide forma giyebilen bir oyuncu..Yeri geldiğinde 4lü orta sahanın sağında , yeri geldiğinde Emre'ye partner olarak ön libero , 4-3-3 ya da 4-5-1 oynarsanız sağ açık oynayabilir..Çok zora düştüğünüzde performansı düşse bile sağ bek olarak bile oynayabilir Hamit..Yani joker diyebiliriz..

Aslında hazır elde Alex gibi bir değer varken 4-3-1-2 sistemini de oynayabilmek mümkün olur Hamit transfer edilirse..Özellikle Kadıköy'de oynayacağımız maçlarda Emre-Hamit-dm ile canavar bir 3lü orta saha kurabiliriz..

Artıları oldukça fazla olan bir futbolcuyu hazır yeşil ışık da yakmışken umarım transfer ederiz..Bu takım ligi ya 1 ya 2 bitirecek..Yan Cl yolu açık..Elemelerde bu seneki gibi sürprizler yaşamamak için transferi erken bitirip güçlü bir kadro kurmamız gerek..Hamit de bunun için en ideal futbolculardan..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...