25 Nisan 2011 Pazartesi

Sezonun Kazançları..

Bazen saat bazen de gün sürdü son 1 ayda umutlarımızın tazelenip sonra tekrar sona ermesi..Manu puan kaybetti , bizim maça kadar elde kağıt kalem hesap yaptık ''ya kazanırsak'' diye..Ama yine puan kaybettik ve yine umudumuz azaldı..Mart ayı 2.yarısı ve geride kalan Nisan ayı hep böyle geçti..Ve dün oynanan Bolton maçıyla sezon resmen olmasa da bitti bizim için..Artık yeni hedef 2.lik..

Şaka gibi değil mi demek istesem de çoğu Arsenalli zaten alışık bu duruma..Sezonun ilk 8 ayında kazanan , kazanmaya aday takım lig sonunda hep kaybeden oldu..Kupalar açısından tabi..

Bu sezon kupa kazanamasak da kazandığımız bazı şeyler yok değil..Sırayla paylaşalım bunları..

Szczesny..Sene başında 3.kalecimizdi genç Polonyalı..Almunia ve Fabianski arkasında bekler durur deniliyordu..Ancak şans mı diyelim kader mi diyelim üst üste gelen kaleci sakatlıkları Szczesny'e yaradı , fırsat buldu..Bulduğu fırsatları iyi değerlendirip arada hata yapsa da işlenilirse ve fırsat verilirse diğer 2 kalecimiz gibi olmayacağını gösterdi bu adını yazması ve okuması zor olan kalecimiz..Tabi 1-2 sene yapabileceği hatalara göz yummak istemiyoruz diyenler de olabilir aramızda..Örneğin ben..

Wilshere..Sene başında Wilshere takımın değişmezi olacak , 30un üstünde maça çıkacak deseler inanan pek olmazdı kesin..Ama oldu..Arsenal'in orta sahasında dinamo oldu genç İngiliz , üstüne bir de milli oldu bu yaşta..Capello'nun açıklamalarına bakarsak Milli takımın geleceği de Wilshere üzerine kurulabilir..Savaşçı olduğu kadar teknik de olan genç yıldızımız uzun yıllar formamızı giyecek buna eminim..

Nasri..Yıldız adayı olarak geldi Fransa'dan , yıldız performansı da gösterdi geldiğinden beri..Ancak bu sene star hatta süper star adayı oldu , bunu hakedecek performans sergiledi..2 sezonda attığı gollerden fazlasını bu sezon attı..Sadece gollerle kalmadı , sorumluluk aldı , takımı sırtladı..Cesc yokken takımın 1 numarası oldu..Kısacası Nasri istenirse bu takımın patronu olabileceğini herkese gösterdi..

Bu oyuncular kadar olmasa da gene de kazandığımız bazı oyuncular daha var..

Djourou..Kiralık bile verildi zamanında pişsin diye..Aslında hala kendisine pek güvenen yoktu bu sezonun başında da..Ancak yaşanılan sakatlıklar sonucu forma şansı buldu..Buldu ve iyi değerlendirdi İsviçreli stoper..Kadroda olmadığında eksikliğini hisseder duruma geldik..Son tercih olarak sezona başladı şimdi Vermaelen yokken mevcut rotasyonda 1. oyuncu durumuna geldi..En azından transfer yapılırsa seneye iyi bir yedek stoperimiz var diyeceğiz..

Koscielny..Yalan yok..Sene başında bu adamla işimiz var diyorduk..Hataları , çabuk kart görmesi gibi kötü yanları bizi böyle düşünmeye itti..Ancak takıma ve lige alışınca kalitesini gösterdi Fransız stoper..41 maçta oynaması kendisine ne kadar iyi baktığının göstergesi..Vermaelen dönünce yedek olacaktır seneye , Djourou için dediğimiz Koscielny için de geçerli..Çok iyi bir yedeğimiz olacak seneye..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...