31 Aralık 2010 Cuma

2010'da yılın takımı..

Peki ya 2010'da yılın takımı hangisiydi desek..Burada seçim yapma kriteri önemli olan..Başarı eğer ölçütse yılın takımı adayı 2 takım var..Biri İnter..Diğeri de İspanya milli takımı..Ama oynanan oyuna bakarsak cevap tabiki Barcelona olur..

Jose Mourinho yönetimindeki İnter İtalya Ligi,İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak 2009*2010 sezonuna damgasını vurdu..Yıllardır ligde şampiyon olan ama avrupada başarısız olan İnter için sezonun en anlamlı kupası şüphesiz Şampiyonlar Ligi oldu..Finalde Bayern Münih'i 2-0 yenerek kupaya uzanan İnter yılın son aylarında Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da şampiyon olarak yılı kupayla kapadı..Tabi arada İtalya Süper Kupası'da var..Kazanılan toplam 5 kupa 2010 yılını İnter'in yılı yaptı..İlk 3 kupada Jose Mourinho takımın başındayken son 2 kupada Rafa Benitez İnter'in hocası olarak sahaya çıktı..


2008 Avrupa Şampiyonu İspanya Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası'nın da en büyük favorisiydi kupa başlamadan önce..Kupaya kötü başlasalarda ilerleyen maç ve turlarda gelen galibiyetler İspanya'yı finale kadar taşıdı..Barcelonalı oyuncuların ağırlıklı olduğu  İspanya milli takımı Xabi Alonso,Xavi ve Iniestalı orta sahasıyla dikkat çeken bir takımdı..Kupa finalinde uzatmada Iniesta'nın attığı golle Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya böylelikle kupayı ilk kez kazanmış oldu..Son 2 büyük tunuvada 2şampiyonluk kazanan İspanya şüphesiz şu an Dünyanın en iyisi..


Madrid'de düzenlenecek Şampiyonlar Ligi finaline kalıp kupayı ezeli rakibinin evinde kaldırmak Barcelona'nın en büyük hedefiydi geçen sezon..Yarı finalde rakip İnter olunca hemen herkes Barca'nın adını  maçlar oynanmadan yazmıştı bile finale..Ama yanıldı hemen herkes..Uzay takımı Barca yarı finalde veda etti Cl'ye..Ancak La Liga'da mutlu sona ulaşan bu sezon da lider olan ve gelene giden 4-5-8 atan Barcelona oynadığı hücum futboluyla yılın takımlarından biri oldu..

1 yorum:

Yedinci Samuray dedi ki...

1- İnter
(çünkü çıktıkları 6 finalin 5'ini kazandılar
Ayrıca Barça karşısında herkes "İnter sadece defans yaptı" demişti.Oysa şöyle de denebilirdi : "inter uzay futbolu karşısında nasıl defans yapılabileceğini gösterdi." )

2- İspanya (Çünkü aldıkları kupa oynadıkları futbola yakıştı.Zaten kadrolarında bi de Messi olsaydı şukela olacaklardı.)

3-Bayern Münih(Çünkü herkes için her şey bitmiş ve Van Gaal gönderilecekken önce ligde şampiyon oldular.Daha sonra lig kupası ve ŞL Finali geldi.Almanya Süper Kupası'nı da müzelerine götürdüler.
Sakatları olmasaydı belki şu an Dortmund'un ensesinde nefesleri hissediliyor olacaktı.)

***

Bu takımlar dışında Atletico Madrid'in takım futbolu oynayarak bende sempati oluşturduğunu söyleyebilirim.İzlediğim Avrupa Kupası maçlarının tamamında sahadaki herkes elinden gelenin en iyisini yapıyordu.Sonuç UEFA ve Süper Kupa.

***

Barça herhangi bir şey için seçilecekse bence "en güzel takım" seçilmeli. izlerken futbola doyuyorum ya da daha çok acıkıyorum. İnter ve Real Madrid maçları şimdiden futbol tarihine geçti.
***

Gana,dünya kupasından elendiğinde çok üzüldüm.Yılın en içten takımlarından biriydi.
***

Yeri değil ama en iyilerin dışında yılın "en kötü takımı" sorulsa Fransa listenin zirvesinde tek başına kalır.
İrlanda gibi deli dolu futbol oynayan bir takımı Afrika'da izlemekten herkesi mahrum ettiler. Zidane'dan sonra tatları tuzları kalmadı.

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...