29 Aralık 2010 Çarşamba

istikrarsızlıktaki istikrar..

Türk futbolunda sık kullanılan kelimelerden biridir ''istikrar''..Özellikle hoca konusunda devamlı konuşulur istikrar şart,sabır lazım şeklinde..Ama özellikle büyük takımlarda istisnalar haricinde teknik direktör konusunda istikrar olmamıştır,zihniyet değişmezse olmayacaktırdır da..

Şampiyonluk gelmeyince hoca değişikliğine gitmeyen takım yok neredeyse ülkemizde..Sene sonunu bile beklemeden bile değişime gidilir hatta..En yakın örneği G.Saray'daki değişim..Rijkaard gitti,Hagi geldi örneğin..Biz ise en azından 6-7 yıldır sezon içinde hoca değişimi ne kadar yanlış onu öğrenip sezon sonunu bekleyip öğrendik..Neyse dağıtmayalım..Esasında istikrar varmış yazmaya başlayınca dikkat ettim de..Başarısız olana sabır göstermeme konusunda istikrarımız var cidden..

Sir Alex Ferguson..Geçenlerde yazdık..Kulüp tarihine geçti en uzun süre görev yapan hoca olarak..Man Utd'ın 18. hocasıymış Sir..Kuruluş tarihi 1878 olan bir kulüp Manchester United..Yanlış olmasın yani..132 yılda sadece 18 hoca..Arsenal'de 1894-2010 yılları arası sadece 20 hoca görev almış..116 yılda 20 hoca..Bu takımlar adanın sıradan takımları değil bu arada..Dikkatinizi çekerim..Peki ya bizimkiler ne yapmış..

Çok geçmişe gitmeye gerek yok..Son 20 yılda 24 hocayla çalışmış Fenerbahçe..G.Saray son 20 yılda 17hocayla çalışmış..Beşiktaş ise 19 hoca ile çalışmış..Tabi gidip tekrar dönen hocalar da 3takımda da..Trabzon da eksik kalmamış bu sürede..24hocayla çalışıp yarışta ben de varım demiş..

Rakamlar ortada..Zihniyetler ne kadar farklı rakamlar gösteriyor herşeyi..Hadi diyelim Sir çok başarılı ondan hala görevde..Arsene Wenger'in Arsenal'i 5 senedir kupa kazanamıyor hiçbir kulvarda..Ama hala görevde ve taraftarın en sevdiği isim..Düşünsenize Fenerbahçe'de bir hoca 5 yıl kupa kazanamadan görevde kalacak..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...