3 Ocak 2011 Pazartesi

2010 diyince ilk aklıma gelen olaylar..

2010 yılında akıllarda kalan birçok olay gelişti..Başta Premier Lig'de olmak üzere akıllarda kalan bu olaylara kısaca göz atalım..

Premier Lig'de 2010 yılının ilk ayında  Terry ve çapkınlıkları gündeme bomba gibi düştü..Evli olan,hatta zamanında yılın babası ödülünü bile alan Terry'in eski takım arkadaşı Bridge'in kız arkadaşı ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı..İşin ilginci Terry'in eşiyle Bridge'în sevgilisi Vanessa Perroncel yakın arkadaşlar..Gerçi ''dı'' desek daha iyi olur..Olay sonrası 2 futbolcunun karşı karşıya geldikleri maç öncesi seremonide Bridge Terry'in elini sıkmayıp sert bir bakış atarak tepkisini bir şekilde ifade etmiş oldu..


700 milyon poundu bulan borçlardan kulübün Abd'li başkanını sorumlu tutan Man Utd taraftarı Şubat ayında protestolara başladı..Pankartlarla başlayan,Tezahuratlarla devam eden ve son olarak kulübün eski renklerinden oluşan sarı-yeşil atkılarla maça gelmelerle devam eden protestolar belki işe yaramadı,Grazerlar hala başta,ama yapıldığı zaman oldukça destek bulmuşlardı..‘We Want Glazer Out, We want Glazer Out’ tezahuratlarını az duymadık Old Trafford'da..






Fransızlar Dünya Kupası'nda büyük hayal kırıklığı yaşadılar..Net bir ifadeyle rezil oldular..Sahadaki sonuçlar kadar saha dışı olaylar da onları rezil etti..Domanechle kavga eden Anelka'nın kadro dışı bırakılmasını protesto eden takım arkadaşları antremana çıkmayarak hocalarını protesto ettiler..Kupa sonrası takımdan ayrılan Domenech'e gösterilen bu tepki sonrası Evra,Ribery ve Anelka gibi isimler ceza aldılar..Anelka ben zaten bir daha milli formayı giymeyecektim,ceza pek önemli değil bile dedi..Bu durumun ülkemizde yaşandığını düşünsenize..Vatana ihanetten yargılama ihtimalleri az değildi topçuların..





Ahtapot Paul..Almanya'nın 7maçının ve Dünya Kupası finalinin sonucunu doğru tahmin eden Ahtapot Paul bir anda tüm dünyanın ilgisini çekmişti..Maç öncesi tahminlerinde yanılmayan Paul,içinde maç yapacak takımların bayraklarının bulunduğu iki plastik kutudaki midyelerden hangi kutudakini yerse o takımın kazanacağını tahmin etmiş sayılıyordu.Su altı müzesinde bulunan Paul Ekim ayında öldü..


Yılın son zamanlarında 2018 ve 2022 yıllarında düzenlenecek Dünya Kupası'nın ev sahipleri belli oldu ve belli olmasının ardından hemen tartışılmaya başlandı..İngiltere yerine Rusya'nın seçilmesinden çok 2022'in Katar'a verilmesi gündeme bomba gibi düştü..40-50 derece sıcaklarda nasıl düzenlenecek tartışmaları henüz başlamışken turnuvanın Ocak-Şubat aylarında yapılması bile gündeme geldi..Daha 12 yıl var ama olsun..Oylama öncesi Fifa başkan adayı olan Katarlı delegenin adaylıktan çekilmesinin karşılığı verilmiş oldu böylelikle..


Dünya Kupası çeyrek final maçında kaleye giden topu kaleci gibi eliyle kurtaran,golü önleyen,kırmızı kartı gören,ama penaltının kaçması ve daha sonra gidilen penaltılar sonucu Uruguay'ın yarı finale kalmasında büyük pay sahibi olan Suarez'i unutmak kolay değil..


Aynı Suarez'in lig maçında rakibini ısırması da pek unutulcak gibi değil hani..



Dünya Kupası 2.turunda oynanan Almanya-İngiltere maçında Lampard'ın şutunda top çizgiyi geçmişti..Bunu hemen herkes görmüştü..Hakemler hariç..2-1 ken gol verilse skor 2-2 olacaktı..Belki de turnuva kaderi değişecekti..Onu bunu bilmem ama Almanlar 66 finalinin rövansını almış oldular..


Ve bizim unutamayacağımız bir olay..Trabzon maçı ve sonrasında yaşanan olaylar..Detaya girmeye gerek yok sanırsam..Tanrı bir daha yaşatmasın..




2010 diyince aklıma ilk gelen olay bunlar..Sizin aklınıza bunlardan başka gelen olay varsa paylaşın yayınlayalım efenim..

1 yorum:

aslı dedi ki...

sadece Türkiye dısı değilse özhan canaydının vefatıda eklenebilir. birde saldırıya uğrayan Togo milli takımı vardı

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...