19 Nisan 2011 Salı

Barca ve Real Madrid'de Tutmayan Transferler..

Barcelona ve Real Madrid her zaman yıldızların , kaliteli oyuncuların oynadığı , transfer edildiği kulüplerdir..Eto'o, CR 7 , Ronaldinho , Ronaldo , Alonso , Zidane ilk akla gelen transferi olumlu sonuçlar doğurmuş isimler..Peki ya bu iki takım transfer edilen oyunculardan hiç mi tutmayan , başarılı olmayan olmaz..Olmaz olur mu..

Riquelme..24 yaşında Barcelona'ya transfer edildiğinde tam 6 yıllık başarılı bir Boca Juniors kariyeri vardı Arjantinli yıldızın..11 milyon euroya transfer edilen oyuncu belki de kariyerinin en kötü sezonunu geçirdi Barcelona ile..30 maçta forma giymesine karşılık ilk 11deki yerini kaybedip yedek oturmaya başladı..Tek bir sezonun ardından Villareal'e transfer olan oyuncunun Barca macerası kısa ve başarısız geçmiş oldu..


Owen..Madrid'e geldiğinde Liverpool efsanesi olarak gelmişti..45 maçta 16 gol atan İngiliz oyuncu formsuzluk ve sakatlıklarla boğuştu..Madrid forvetlerinin 30lu 40lı rakamlarına baktığımızda Owen'ın attığı 16 gol durumu özetliyor sanki..1 yıl sonra Ada'ya geri dönmesi Madrid'de tutmadığının ispatı..

Woodgate..Bay sakatlık desek kendisi için daha iyi olur sanki..2 sezonda oynadığı maç sayısı 9 desem ya da oynadığı Bilbao maçında önce kendi kalesine gol atıp sonra kırmızı kart gördü desem..Gazete oylamasında %37 oy ile en kötü transfer bile seçildi..

Quaresma..Sporting'de başarılı futbolu onu 20 yaşında Barcelonalı yaptı..Sezonu sadece 1 golle kapatıp yarısı yedek toplam 22 maçta forma giyip bir de sene sonunda sakatlanınca sene sonunda geldiği gibi ülkesine geri döndü Portekizli futbolcu..

Hleb..Arsenal'de forma giyerken takımın en iyilerindendi..Barcelona forması ise ona pek yaramadı..Takım oyuncusu olan Hleb bir türlü alışamadı yeni takımına , son 2 sezondur kiralık olarak başka takımlarda oynayan Hleb sene sonunda büyük ihtimal temelli olarak EPL'e geri dönecek..

Kaka..68.5 milyon Euro'ya Milan'dan Madrid'e gelen oyuncu ne Milan'daki formunu yakalayabildi ne de sakatlıklardan kurtulabildi..

Rüştü..2002 Dünya Kupası'nın en iyi kalecilerinden biriydi..Özellikle o kupadaki performansıyla biraz geç de olsa Barcelona yolunu tuttu..Ancak yaptığı büyük hatalar ve Rijkaard'ın Rüştü'yü pek tutmaması Milli kalecimizin Barca kariyerinin kısa sürmesine sebep oldu..


Bu isimler dışında Real Madrid forması giyen Gravesen , Barca forması giyen Rochemback , Madrid forması giyen Baptista , Barcelona forması giyen Zambrotta , Barcelona forması giyen Chygrynskiy ,

2 yorum:

Sinan dedi ki...

Barcelona'ya büyük umutlarla gelen Maxi Lopez vardı bir de, adını yanlış hatırlamıyorsam. Çürüdü gitti o da

Çekirdekçi Tayfa dedi ki...

Chygrynskiy de kim?Barcelona'da oynadığını hiç hatırlamıyorum.Şaka bir yana ne diye aldılar hala çözebilmiş değilim :)

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...