7 Nisan 2011 Perşembe

Rekorların Adamı Raul..

Sezon başında adı Beşiktaş ile anılan bir futbolcu vardı..Haberler balon da olabilirdi ama Q7 ve Guti transferi sonra ya olursa diyen Bjkli sayısı pek de az değildi..Hele ki İspanyol forvetin Real Madrid'den ayrılacağını açıklamasından sonra..İsteyeni çoktu ama o Alman kulübü Schalke 04'ü tercih etti..

Alman takımı Bundesliga'da çok iyi bir sezon geçirmiyor..Avrupa kupalarına katılabilme peşindeler ama şansları çok az..Buna karşılık aynı Schalke Şampiyonlar Ligi'nde fırtınalar estiriyor..Çeyrek final ilk maçında deplasmanda İnter'i 5-2 ile geçen Raul'un takımı mucize olmazsa yarı finale kaldı diyebiliriz..

Cl performansına bakarsak Raul doğru tercih yapmış..Gollerin sıralamaya , devler liginde forma giymeye devam ediyor..Hem de rekorları kırarak..Tüm Avrupa Kupaları'nda attığı 72 golle en golcü futbolcu şu anda..Inzaghi'yi geride bıraktı..Real Madrid ve Schalke formasıyla toplamda 146 maça çıkan İspanyol forvet neredeyse 0.5 ortalaması tutturarak 72 gol atmış..Büyük başarı..Şu an için bu rekoru kırabilecek tek aday Messi..

Bu gollerin tam 70 tanesi Şampiyonlar Ligi'nde atılmış..Hem de 141 maçta.. ( kimi kaynaklar 139 dese de) 70 gol ve 141 maçta forma giyme de bir rekor..140 maçta forma giyen Maldini'yi geçerek en çok forma giyen oyuncu ünvanını da ele geçirmiş oldu Raul..Bu konuda da tek rakibi Messi diyebiliriz..


Real Madrid formasını boşuna yıllarca giymemiş İspanyol forvet..Kalitesini göstermeye devam ediyor..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...