2 Nisan 2011 Cumartesi

Tottenham'ın kötü transferleri..

Son 2-3 sezondur transferde yaptığı doğru hamlelerle kaliteli bir kadro kurdu Tottenham..Modric , Van der Vaart , Bale ilk akla gelen isimler..Peki son yıllarda transferde iyi iş çıkaran Tottenham'ın geçmişte yaptığı transfer hataları var mı..Cevabımız gene evet olacak..

Postiga..Glen Hoddle zamanında transfer oldu Portekizli futbolcu..6.5 milyon pound gibi bir bedelle Tottenhamlı olan Postiga tam bir hayal kırıklığı oldu..Sadece 19 maçta forma giyebilen ve sadece 2 gol atabilen bir forvete başarılı oldu demek hata..Hocası kabul etmese de o zaman için (2003) yüksek sayılabilecek bir bedelle transfer olması oyuncu üzerinde baya baskı yarattı..


Gilberto..Eminim çoğunuz o kim diyodur..Hatırlayan pek olmaz diye düşünüyorum Brezilyalı oyuncuyu..1.5 senede sadece 3 kez forma giydi ki çoğu taraftar bu bile fazla der..

Kazuyuki Toda..Japon orta saha oyuncusu kiralık gelmişti..Sadece 4 maç forma giydi..Defansif orta saha için oldukça zayıftı..Niye alındı pek bilen yok..

Mido..Aslında sadece Tottenham için değil Epl için hayal kırıklığıdır Mısırlı oyuncu..Bir anda parlayıp vitrin yaptı , sonrası yok neredeyse..

Bent..Rekor bedelle transfer olduğunda herkes umutluydu..İyi bir golcüyü tam 16.5 milyon pounda almışlardı..Ancak beklentileri boşa çıkardı..İlk sezonuda 8 gol attı..Yetmedi , satıldı..

Rasiak..Martin Jol zamanında transfer edildi..Derby'den transfer edilirken Jol onun için hedef santrafor , çalışkan ve bitiriciliği iyi demişti..3 milyon pounda alınan oyuncunun söylenilen bu özelliklerini Spurs taraftarı hiç göremedi..Hep yedek kaldı..

Zokora..Aslında gerekli şansı fazlasıyla buldu..100ün üstünde maça çıktı Spurs formasıyla..Defansif orta sahaydı , gol atamadı kaldığı sürede..Kimi taraftarlar onu pas veremeyen , şut atamayan bir oyuncu olarak nitelendirdi..8 milyona satıldı doğrudur , ama taraftar haksız değildi..

Rocha..Benfica'da oynarken oldukça etkiliydi..Defans oyuncusu olmasına rağmen takım için önemli parçaydı..Buna karşılık 18 kere forma giydiği Spurs'te Benfica performansından oldukça uzaktı..

Bentley..Balckburn'den alınırken maliyeti 15 milyonu buldu..Performansı hayal kırıklığı oldu cidden..Bırakın Rovers günlerindeki gibi maç almasını sıradan bir oyuncu performansını bile göremedi neredeyse Spurs taraftarı..

Dos Santos..Barcelona'dan büyük umutlarla geldi..Ortaya koyduğu performansla niye Barca'da tutunamadı gösterdi herkese..Bir ara 2.lig takımına bile gitti oynamak için..Tutmadı..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...