30 Nisan 2011 Cumartesi

Tribünde Tek Forma , Tek Renk..




Üstteki fotoğrafta mavi , alttakinde ise sarı renk oldukça açık belli oluyor farkındaysanız..Biri Wembley'de final oynayan Man City taraftarı , diğeri de Dortmund..



Bu fotoğraf ise İzmir deplasmanındaki Fenerbahçe taraftarı..Mesafe biraz uzak olduğundan tam net olmasa da hani ağır basan tek bir renk yok gibi..



Son bir örnek de Hollanda tribünlerinden..Portakallar gene görsel açıdan harika gözüküyorlar değil mi..

Bunları neden mi paylaştım..Hemen konuya giriyorum..Tribünlerimizde bir renk cümbüşü var bence..Formalarda bir uyum , ahenk yok malesef..Son 5 yılda çubuklu forma dışında turkuaz , beyaz , sarı-beyaz , arma , palamut , mavi vs gibi değişik formalar satışa sunuldu ve bunlar ilgi gördü..İnsanlar nasılsa çubuklu formam var diye diğer formalara yönelip maça gelirken de bu formaları giymekte..Bunun dışında Fenerium ürünleri ve tribün gruplarının kendi ürünleri giyilmekte..Yani farklılık çok..

Günümüz tribünlerinde görsellik önemini arttıran bir kavram..Maç öncesi yapılan koreografiler 90lı yapılan meşale şovlar kadar öenmli hale geldi..Doğal olarak tribün görselliği açısından tek renk tek forma ne kadar yaygın olursa o kadar güzel olur diye düşünüyorum..Ya çubuklu giyilmeli statta ya da herkes sarı ağırlıklı giymeli..Yukarıdaki fotoğraflara bakmanız yeterli bu konuda..

3 yorum:

tamchee dedi ki...

Bu konuda benim aklimdan cikmayan mac Fenerbahce-Parma macidir..!! Yonetim ve sponsorlardan birinin ortakliginda o gun maca gelenlere cubuklu formamizdan verilmis ve harika goruntuler ortaya cikmisti..!!

http://1.bp.blogspot.com/_um7i5P5sAhs/TT7OR0DRtVI/AAAAAAAAAO0/gR8Ky3O0UR4/s1600/169005_10150101024968188_145169093187_6074038_6307301_n.jpg

firatimo dedi ki...

Ben çubuklu konusunda tutucuyum Doktor. Çoğunluk onu giymeli bence. Bu ara da Parma maçı çok güzel bir maçtı o 80'lerin, 90'ları havasının solunduğu (meşaleler, konfetiler filan) son maçlardan biriydi; 1-0'da almıştık sanırsam. İhtiyarlar her şeyi hatırlıyor tabi ;)

Unionclub

dr imperius dedi ki...

baliç'in ortasında moldovanla mı bulmuştuk golü yoksa ben agır atıyor muyum su an =)

ben de çubukludan yanayım..herkesin ilk tercihi o olmalı bence..doğal olarak stada da onunla gelinmeli..

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...