9 Nisan 2011 Cumartesi

Eskişehir - Fenerbahçe Maç Öncesi..

G.Saray maçı öncesi en çok çekindiğim maç Es Es deplasmanıydı..Bülent Hoca 'nın Sivas'ta da uygulattığı mücadeleci , rakibi bozan oyun anlayışının benzerini oynayan Eskişehir'in bizi zorlama şansının hatta puan alma şansının yüksek olduğunu düşünüyordum..

Bursa maçında ummadığımız şekilde puan kaybedince bu maçın önemi doğal olarak biraz daha arttı..Hani dilim varmıyor söyleyemeye ama biz puan kaybedip Trabzon'da kazanırsa şansımız %10'lara falan iner..O yüzden mutlaka 3 puan almamız gereken bir maç..

Bursa maçının ikinci yarısında takım çok istekliydi..Çok istedik , uğraştık 3 puan için ama olmadı..Alex ile bulduğumuz pozisyonlardan sonuç alamayınca liderlik koltuğunu Trabzon'a bıraktık..Bursa'nın son 30 dakika tamamen kapanması aslında Es Es maçı için iyi oldu..Cumartesi akşamı benzer oyun tarzını sahada uygulayacak bir takım göreceğiz çünkü sahada..Bu yüzden Bursa maçının son yarım saatinden umarım ders almışızdır..

Sakat sayımız aynı geçen haftaya göre , ancak bu sefer isim değişiklikleri var..Emre iyileşip Dia sakatlandı bu hafta..Orta saha kurgumuzun ana parçası olan Emre'nin iyileşmesi oldukça güzel haber..Şu an için merak edilen en önemli konu Emre'nin partneri kim olacak..

Alternatif çok..Gökay , Cristian ve Mehmet..Gönlümüz Gökay diyor ama Aykut Kocaman sanki Cristian ya da Mehmetle başlayacak gibi..Eğer Gökay oynamazsa mutlaka Cristian oynamalı ortada..Ben sağ kanatın bozulmasın karşıyım..Bursa maçının son 10-15 dakikasında Topuz sağa geçince Gökhan nasıl etkili oynadı gördük..Bu yüzden Mehmet - Cristian - Emre - Stoch 4lüsü ile çıkmamız lazım..Bu durumda sahada 7 olan yabancı sayımızı sol bek olarak Santos yerine Caner'i tercih ederek 6ya indirip kurallara uygun hale getirebiliriz..

Orta saha ve ilk 11 için en az 7-8 değişik alternatif var..Caner önde Santos arkada , Gökay ortada vs gibi..Artık tercih hocamıza kalmış..Ama ne olursa olsun Mehmet Topuz sağ kanatta oynamalı..

Maça gelirsek..İçeri katları sık sık denememiz lazım..Yan toplarda pek etkili olacağımızı düşünmüyorum yarında..Göbeği de iyi kapatacaktır Eskişehir..Bol bol şut deneyip mümkün olduğunca yerden oynamayı tercih etmeliyiz..Eskişehir'in hücumda etkili bir takım olmadığını biliyoruz..Orta sahada baskılı olursak rakibi sahasına hapsedip etkinliğimizi arttırabiliriz..

1988-90 yılları arasında 2 senemin geçtiği Eskişehir'e tam 21 sene sonra gidiyorum..Değişik olacak tabi..Güzel bir deplasman yapıp 3 puanla döneriz inşallah..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Eskişehir'in kendi seyircisi önünde, Bursa'nın yaptığı gibi kapanacağını zannetmiyorum. Ki zaten kadro yapıları da buna çok müsait değil, kontra ataklarla sonuca gitmek isteyeceklerdir ama bunu kendi cezalanlarına kapanarak değil, orta sahada Fenerbahçe'yi bozmaya çalışarak yapmak isteyeceklerdir. Ancak takımın forvetleri Batuhan ve Ümit Karan'ın orta saha destekli Yobo-Lugano ikilisne herhangi bir üstünlük kurabileceklerini zannetmiyorum. Emre'nin dönüşüyle Fenerbahçe'nin, ligin ikinci yarısının başında olduğu gibi önde basan, fiziksel üstünlüğünü rakibine kabul ettiren takım kimliğine yeniden kavuşacağını düşünüyorum. Belki bu maçta hemen kendini göstemez bu durum ama önceki birkaç haftaya göre daha baskılı bir takımın sahada olacağını düşünüyorum. Takım bu maçta da erken gol bulmasa bile, son yarım saatte fiziksel üstünlüğünü kullanarak sonuca ulaşır diye düşünüyorum, iç sahaya nazaran deplasmanlarda daha net ortaya koyduğumuz soğukkanlı oyunu tekrarlarız, Bursa maçının son yarım saatine benzemez bu sefer.

emr dedi ki...

Maç sonrası görüntüler nerede Panpa ?
Deplasmana giderken, gelirkenki fotolar ? Haydi bekliyoruz !

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...