21 Şubat 2011 Pazartesi

2-4.. Bjk-Fenerbahçe maçı değerlendirmesi..

Zorlu serinin son maçıydı Bjk deplasmanı..Son yıllarda genelde galip geldiğimiz bu deplasmana giderken 1 puan normal 3 puan oldukça iyidir diyordum..Bjk'nin Kiev yenilgisi ve Gökhan-Dia'nın sakatlık haberleri maç öncesi beraberlik iyidir dememe sebep oluyordu..

Yanlış anons..

Neyseki tribüne girerken Gökhan ve Dia ilk 11de haberi geldi de rahatladık..Maça hızlı başladık, daha ilk dakikada Dia ile golü düşündük..Uzun bir süre golü kim attı diye birbirimize sormamıza neden olan golü Alex'in duran top ortasında Necip kendi kalesine atmıştı 5.dakikada..Deplasmanda 1-0 öne geçmiştik..Rüya gibi başlangıç..İlk 20-25 dakika Bjk'yi ezdik..Net 3-4 pozisyonumuz vardı Dia ve Niang ile yakaladığımız..İlk yarım saat oyunun kontrolü tamamen bizdeyken bi anda rüzgar terse döndü..

Anlamsız bir baskı yedik Bjk'den..Çıkamıyorduk..Bunu sağlayan 2 sebepten ilki bence 1-0 sonrası yakalanan pozisyonların gol olmaması nedeniyle oluşan geri çekilme psikolojisi , diğeri de Emre ve özellikle Gökhan'ın sakatlık yüzünden fit olmayışları ve hücuma gerekli katkıyı verememeleri..Şunu unutmamak gerekir ki Simao gibi etkili bir ayak karşısındayken Gökhan'dan sık sık ileri çıkma katkısı da beklememek gerekirdi..Net pozisyon vermeden geçeriz bu baskıyı diye düşünürken devre sonunda pis bir gol yedik..Ekrem 100 kere vursa sadece 1 kere o top oraya giderdi..Santos'un sarı kartlı oynaması müdahalelerini etkilerken , aynı çalımı en az 10 kere yemesi de hatasıydı..Devre 1-1 bitti..


İkinci yarı ilk yarının tersi olarak başladı..Erken golü bu sefer Bjk buldu Toraman ile 48.dakikada..Hem ilk devre sonu hem de ikinci devre başında yenilen goller takımı oldukça kötü etkiledi..Gerçi gol sonrası yan topta Rüştü topu çizgiden çıkarmasa maçın gidişatı farklı olabilirdi..Moralsizlik ve puan için ataklar top kaybı sonrası Bjk'nin pozisyon bulmasına sebep oldu..Özellikle Almedia'nın kaçırdığı net pozisyon maçın kırılma anlarından biriydi..



Ancak maçın tartışmasız kırılma anı 61. dakikada Ferrari'nin Lugano'ya vurup kırmızı kart görmesidir..Topsuz alanda yaptığı bu hareket sonucu Bjk 10 kişi kalmakla kalmadı bir de biz penaltı kazandık..Alex'in gole çevirdiği penaltı sonrası maç 2-2 oldu..Yedek stoperi olmayan Bjk o bölgeye Marco'yu alarak Marco-Toraman ikilisini oynattı kalan dakikalarda..Bjk 10 kişi kalıp golü de yiyince maçtan tamamen koptu, kontrol tamamen bizdeydi..Bu da zaten gelen 2 gol ve kaçan net fırsatlardan anlaşılıyor..Son 10 dakikada ciddi anlamda topa bastık..Pek zorlamadık 5i..


Sonuç olarak zor deplasmandan Alex'in yıldızlaşıp 3 gol atmasıyla 4-2 galip döndük..5 maçta 15 puan..Harika bir başlangıç oldu 2.yarıya..


Ciddi anlamda 3 devrelik maç oldu..0-30, 30-60, 60-90..İlkinde biz, sonra Bjk, en sonuncusunda ise gene biz oyuna hakimdik..Ama tekrar söyleyelim Ferrari'nin atılması çoğu şeyi değiştirdi..

Takımın en iyi isimleri Dia ve Alex'ti..10 üzerinden 8'i hakeden bu 2 oyuncu dışında tüm takım neredeyse 7 puanlık oynadı..Gökhan'a 6 verirdim o ayrı..Ama o kadar da olsun, sakattı ''77''..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...