20 Şubat 2011 Pazar

Arsenal'in elinden kaçan yıldızlar..

Henry, Vermaelen, Cesc, Theo, Sagna, Nasri..Kimisi erken keşfi kimisi en doğru transferleri Arsene Wenger'in..Peki ya elden kaçırdığı futbolcu olmuş mudur Wenger'in..İsimleri duydukça eğer bu topçular Arsenal'de olsa kadro nasıl olurdu ve dengeler nasıl değişirdi düşünmenizi tavsiye ederim..

Cristiano Ronaldo..Manu ile imzalamadan önce Arsenal ile görüşen Portekizli futbolcu antreman tesislerini gezip,formayı bile giymiş..Oyuncu ile anlaşma konusunda sıkıntı yaşamayan Arsenal bonservis bedeli hakkında Spoting Lizbonla anlaşamayınca CR 7 Manu'ya transfer oldu..Ronaldo'nun Manu'ya 12.25 milyon pounda transfer olduğunu hatırlatalım..

Didier Drogba..Belalımız..Ne çektik di mi bu adamdan..Neredeyse boş geçtiği maç yok bize karşı..2002 yılında dikkatini çekiyor Wenger'in Drogba..Performansını oldukça beğense de elde Wiltord ve Henry var diye transfer etmeyi düşünmüyor Fransız teknik adam..Marsilya formasıyla oldukça başarılı olunca Chelsea yolunu tutuyor 2004'te tam 24 milyon pounda..Hani Henry neyse de hayal kırıklığı yaşatan Wiltord yerine tercih etseydi Wenger hem uzun yıllar ''9'' numara sıkıntısı çekmez hem de oldukça ucuza süper bir forvetimiz olurdu..

Zlatan İbrahimovic..2001 yılında keşfetmiş Wenger Zlatan'ı..Kulübüyle 3 milyon pounda anlaşılmış..Onu geçtim Zlatan'la da anlaşılmış, ancak imza öncesi bir hazırlık maçına deneyelim seni denmiş İsveçli topçuya..O da kabul etmemiş bunu..9 numaralı Arsenal formasını belki uzun yıllar giymek varken sadece 1 kere fotoğraf çekimi için giymiş böylelikle Zlatan..


Michael Essien..Arsenal orta sahasında yıllardır görmek istediğim nadir futbolculardan biridir Essien..Ganalı futbolcunun gücü, mücadeleci oyunu, uzaktan şutları ve enerjisine hep hayran kalmışımdır..Benim Chelsea forması ile dikkatimi çeken Essien'i Wenger Lyon formasını giyerken farketmiş..Aylarca izliyor onu, tam transfer söz konusu olmaya başlamışken devreye Rus patronu para saçan Chelsea giriyor ve 26 milyon pound verip alıyor Ganalı yıldızı..Parasızlığın gözü kör olsun..

Samuel Eto'o..Barcelona ile girilen transfer yarışı,,Gene yetmeyen para ve elden kaçırılan bir yıldız daha..

Yaya Toure..2005 yılında daha Olimpiakos ile anlaşmamışken Arsenal ile denemeye alınıyor Toure..Tabi bunda abisi Kolo Toure'nin Arsenal formasını giymesinin de katkısı var..Hazırlık maçına bile çıkıyor Arsenal formasıyla..Barnet maçında oynayan Yaya'nın çalışma izni sıkıntı olunca transferi yatıyor..

Claude Makelele..1996 yılında Nantes forması giyerken dikkatini çekiyor Wenger'in Fransız oyuncu..Beğeniyor ve transferini düşünüyor ciddi ciddi..Ancak tercihi Vieira oluyor Arsene'nin..Arsenal olmayınca Marsilya'ya transfer olup futbol hayatına bu takımda devam etmeye başlıyor Makelele..Transferleri bitmiyor tabi..Celta Vigo, Real Madrid derken sonunda Chelsea'ye transfer olan Makelele için Wenger şansı varken alamadığı oyuncular arasında pişman olduğu nadir isimlerden obiri olduğunu ifade etmişti..Haksız da sayılmaz..

Petr Cech..Rennes forması giyerken Arsenal'e önerilen Çek kaleci çalışma izni sıkıntı olur diye tercih edilmiyor..Oynamaya devam ediyor..Gerekli rakamlara ulaşınca bu sefer Chelsea devreye girip Epl'de 1025 dakika gol yememe başarısını gösterecek kaleciyi transfer ediyor..

Xabi Alonso..2009 yılında Arsenal'e transferi çok gündeme gelmişti..Oldukça gerekli bir topçuydu Arsenal orta sahası için..Ancak bonservisi fazla gelince gene elden kaçtı Alonso..

Defoe..2004 yılında gündeme gelen Defoe için Wenger evet listemizde bile demişti..Ancak acele edilmedi..Henry çok iyiyken forvet transferi için çok ısrarcı olunmadı..O da tercihini Tottenham'dan yana kullandı..

Liste böyle..İnanılmaz isimler var di mi..Savunma ön tarafa oranla biraz zayıf kalsa da çok sağlam bir kadro oldu sanki..

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...