19 Şubat 2011 Cumartesi

Premier Lig'e damga vuran yabancılar..

1990lı yılların ortasından itibaren Premier Lig'e damga vuran yabancı yıldızlar çıkmaya başladı..Daha önceleri yabancılara pek sıcak bakmayan takımların kadrolarında ağırlıklı olarak İngiliz, İskoç, İrlandalı, Galli topçular forma giyer yabancılar ise pek tercih edilmezdi..

Ginola, Schmeichel, Cantona ,Bergkamp gibi yıldız ve kaliteli oyuncuların açtığı kapıdan Zola, Desailly, Henry gibi yıldızlar da girip başarılı olunca özellikle 2000 sonrası yabancıların sayısı giderek artmaya başladı..Peki Epl'de forma giyen yabancı yıldızlardan oynadıkları futbola göre bir ilk 10 yapsak listede kimler olur..

Carlos Tevez..Lige 2006-07 sezonunda West Ham United forması giyerek giriş yaptı..Transferi sırasında ödenen paralar,transfer şekli incelemeye bile alınmıştı..West Ham'ı ligde tutan oyuncu o olmuştu desek yalan olmaz..Sonra Man Utd'ya transfer oldu..Ferguson onu düzenli olarak ilk 11de oynatmadıysa sebebi CR 7 ve Rooney ile aynı anda kadroda olmasıydı..Manu sonrası ezeli rakibi Man City'e transfer olan Arjantinli futbolcu burada da başarılı performansını sürdürüyor..

Patrick Vieira..Arsenal'de geçen 9 yıl..Bu sürede orta sahada vazgeçilmez olup 3 Epl aşmpiyonluğu 4 de kazanılan FA Cup..Takımdan ayrılışı sonrası yerini doldurmak oldukça zor oldu Arsenal için..Performansı çok çok iyi olmasa da geçen sezon transfer olduğu Man City ile Epl'e geri dönüş yapmış oldu..


Drogba..Marsilya'dan Chelsea'ye transfer oluşu bonservisi sebebiyle büyük yankı uyandırmıştı..24 milyon pound..Ama hakkını verdi Fildişi Sahilli futbolcu..Tam 93 lig golü var Chelsea forması altında..Kazanılan şampiyonluklarda en büyük paya sahip 2-3 topçudan biri..

Peter Schmeichel..90 lı yılların tartışmasız en iyi 3 yabancısından biri..Manu kalesinde efsane olan Danimarkalı kaleci 5 Epl şampiyonluğu yaşadı..En efsane kurtarışlarından biri aşağıdaki videoda..


Gianfranco Zola..Chelsea forması giyen İtalyan oyuncu lige renk katan oyunculardan biri oldu..Evet takımını şampiyon yapamadı, evet çok gol atmadı ama attığı zamanda izlemesi zevk veren goller attı..


Eric Cantona..Detaylar burada ..

Cristiano Ronaldo..Beckham sonrası Manu'da 7 numaralı formayı giydi..İlk sezon sıkıntı yaşasa da sonraki sezonlar takımı sırtlayan oyuncuların başında geldi..Attığı goller, yaptığı fantastik hareketlerle lige damga vurdu..

Thierry Henry..8 sezonda attığı 174 gol..Arsenal tarihinin en golcü futbolcusu..Arsenalle yaşadığı şampiyonluklar..Bi de tüm bunlar başasırız geçen İtalya macerası sonrası oldu..Efsane olup ayrıldı Arsenal'den..Özlüyoruz..


David Ginola..Büyük takımlarda oynamadan efsane olan nadir topçulardan biri..Epl'i insanlara sevdiren isimlerden biridir Fransız futbolcu..



Dennis Bergkamp.. dennis bergkamp

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...