16 Şubat 2011 Çarşamba

Arsenal-Barcelona maç öncesi..vol 1 #

Arsenal-Barcelona maçı öncesi 3 yazı yayınlamaya karar verdik..Blogumuzda benim Arsenal yazılarım,fbc nickli arkadaşımızın da Barcelona yazıları yayınlanıyor bildiğiniz gibi..Taraflı gözlerden maç öncesi yazılarına ilave olarak bir de bu iki takımın taraftarı olmayan biri bu maça nasıl bakıyor dedik ve onun yazısını yayınlamaya karar verdik..Ricamızı kırmayan http://www.spordelileri.com/ yazarı Furkan kardeşim bakın bu maç için neler yazmış..



Bir Spor Delisi'nin Gözünden Arsenal - Barcelona Maçı

Başlığa çok takılmayın. Zira bendenizin futbolla olan alakası seyircilik ve UEFA CL Fantasy League oyunundan ibaret. (İbra dün gol atamadın ya alacağın olsun ayrıca), bu sebeple ne Arsenal ne de Barcelona taraftarı olmadığım için,hatta futbol manyağı biri bile olmadığım için, tarafsız bir göz olarak beni seçen Kerem'e teşekkür ederim. Gerçi konu Arsenal olunca bir Liverpool'lu olarak elden geldiğince tarafsız olmaya çalışacağım o ayrı konu. Şakası bir yana ikinci tur eşleşmelerinin, belki de en tempolu ve hareketli geçmesi muhtemel olanını dilimiz döndüğünce anlatacağız.
Kadrolara baktığımızda ki bu noktada sadece Arsenal'e baksak yeter Barcelona'da Puyol dışında önemli bir eksik yok çünkü. Arsenal tarihinin en az sakatlı maçlarından birisi herhalde, biz ne eksikler gördük Arsenal'de heheeey , o zamanlar buralar dutluktu bir de. Her neyse görünen o ki Sagna cezalı,Fabianski Abou Diaby ve Vermaelen de sakat. Nasri'nin ise iyileştiği söyleniyor, ilk 11 olmasa da kadroda olacaktır maçın gidişatına göre de oyuna girer diye düşünüyorum. 

Şimdi gönül ister ki sizlere burada taktik şablonlar çizeyim, Arsene Wenger şunu yaparsa iyi olur, Guardiola şöyle oynatsın takımı falan diyebileyim. Bunlara kafam bassa zaten ben de teknik direktör olurdum. O yüzden haddime düşmeyen konuları pas geçiyorum. Bloklar arası bağlantılar, geçişler vs. ile ilgili kelamlar etmek isterdim ama onu da Ömer Üründül kaptı, eee Arsenal'de sıkıntı var diyeceğim Sergen mi kesildin başımıza olacak. Bu durumda kendi izlediğim kadarıyla iki takımımızın da ayağa pası çok iyi yapan takımlar olmasından yola çıkarak (nasıl çözmüşüm ama vaaay beee)  biraz beyin jimnastiği yapalım diyorum. 

Öncelikle Barcelona'dan başlayayım. Ben futbolcu olsam Barcelona maçında kesin kırmızı kart görürüm bir kere, herhalde dünya üzerinde kanatlardan orta yaparak gol atmayan nadir takımlardan biri. Yahu utanmasalar 6 pas içinde bile pas yapacaklar, o derece sinir bozucu ve bir o kadar da mükemmel yapıyorlar bu işi. Pozisyon yoksa bile, ulan şuna bir orta çekeyim biri vurur belki demiyorlar, gerekirse topu orta sahaya döndürüp yeniden atak kuruyorlar. Bu sebeple Barcelona'ya karşı oynayan takımların çoğunluğu topu kapmak için koşarken yoruluyor zaten. Gerçi Barcelona'yı durdurmanın da yolları var geçen yıl Inter bu sene de Gijon bunu gösterdi. Ama Arsenal bunu ne kadar yapabilir tartışma konusu, zira onlar da futbolun savunma kısmını ya da Türkiye'deki moda deyimle anti-futbol kısmını pek seven bir takım değiller. Rakip kim olursa olsun kendi sistemlerinin dışına çıkmamaya çalışarak futbola güzellik katıyorlar. Hal böyle olunca Arsenal'in son paslardaki hafif yeteneksizliğini de düşünürsek görüntü Barca'nın izin verdiği kadar Arsenal'in oynayacağı yönünde. 

Ancak bu noktada Barca Puyol'un eksikliğini hissedecektir işte. Arsenal çok iyi bir takım, Robin Van Persie'de inanılmaz formda Barcelona defansına zor anlar yaşatacağına eminim. Ben açıkçası bu maçta Walcott'tan da çok iyi bir performans bekliyorum. Nasri'nin ne kadar hazır olduğu ya da ne kadar katkı vereceği soru işareti ama muhtemelen Arshavin 11'de başlayacak ve onun vereceği katkı da Arsenal için önemli. Şimdi ne yaparsanız yapın, bir Messi gerçeği var, hatırlarsanız geçtiğimiz sene olan eşleşmede Messi 20 dakika'da 3 gol atarak fişi çekmişti. O sebeple bu tip maçlarda böyle özel performanslar ortaya çıkabiliyor. Arsenal kendi evinde oynayacağı için, buna benzer özel bir performansı Robin Van Persie'den neden görmeyelim diye düşünmüyor değilim. 

İşin futbolseverler kısmına gelirsek, dibine kadar futbola ve futbolun güzelliklerine doyacağımız bir maç bizi bekliyor. Arkamıza yaslanıp keyfini çıkartmamız lazım bunun. Tabi bu noktada Arsenal'li ya da Barcelona'lı arkadaşların bunu yapması zor biraz. Benim gibi tarafsızlar için bir futbol şöleni ama bu maç. Kendi siteme futbolla ilgili yazı yazmayıp buraya Arsenal - Barcelona maçını yazmam da hoş oldu cidden. O zaman yazımızı büyük Türk yorumcusu Ömer Üründül tarzıyla, "yemeden atacağı bir gol Arsenal'in hiç bir işine yaramaz zira rakip Barcelona olunca bir golden fazlası gerekir" diyerek sonlandırıp, ulan bu hafta West Ham deplasmanında ne halt edeceğiz diyerek Merseyside'a dönerim :)

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...