16 Şubat 2011 Çarşamba

Arsenal-Barcelona maç öncesi..vol 2 #

Büyük gün geldi sonunda..Tartışmasız futbolu güzelleştiren en iyi iki takım bugün bir kez daha karşı karşıya geliyor..Arsenal-Barcelona..

Son 3 maçta galibiyet alamadık Barca'ya karşı..Birinde Şampiyonlar Ligi finalini kaybettik,diğerinde de kupadan elendik..Yani intikam  maçıdır desek yalan olmaz..

Önce bir geçen seneyi hatırlayalım..Çeyrek finalde eşleşip 2-2 ve 1-4lük skorlarla elenmiştik Barcelona'ya..Emirates'te oynanan ilk maçta maçın ilk 20 dakikasını hemen her Arsenal taraftarı unutmak ister..Ben böyle kötü oynadığımızı böyle ezildiğimizi hatırlamam..İlk 5 dakikada maç 0-2 falan olsa şaşırmazdık..0-2 geriye düşüp maçı 2-2'ye getirmiştik..Ancak Cesc'i kaybetmiştik maç sonunda..Rövanşta ise 0-1 öne geçmemize rağmen Messi'yi durduramamıştık..Messi'nin 4 golüyle 4-1 yenilip elenmiştik..

Bu maçlardan çıkarılacak iki önemli nokta şöyledir kanımca..1-Messisi olan takım her zaman bir adım öndedir..2-Arsenal topsuz oyunu oynamasını pek bilmiyor..

Biz oynamayı bilen takımız..Yani top bizde olacak..Eğer top rakipte olursa nasıl kapanacağız nasıl baskı kuracağız vs bilmiyoruz..En son örneği için uzaklara gitmeye gerek yok..Newcastle maçına bakmanız yeterli..Baskıyı kuramadık bir türlü..Bunları düşününce karamsar oluyor insan..Ancak 3-1 kazandığımız Chelsea maçı da aksi yönde umut veriyor..Nasıl oynayacağımız bilmeyi öğrenmiş gibiydik o maç,gibiydik diyorum çünkü daha öğrenemedik..

Bu akşam ya İnter gibi kapanmamız lazım ki bu imkansız ya da ya herro ya merro diye saldırmayıp Chelsea maçındaki gibi topa sahip olup kontrollü oynamamız lazım..Son söylediğim daha mantıklı di mi..Evet evet..Bu takıma açık alan vermemek lazım,verenler Real Madrid bile olsa 4-5 tane gol görüyor kalesinde..Bu yüzden topla fazla oynayıp gerekirse orta sahada bol pas yapıp rakibi pek topla oynatmamak gerek..Çünkü onlar da topsuz oyunu çok iyi bilmiyorlar..

Defans hattımız sıkıntılı..Sagna yok..Açık alanda sıkıntı yaşarken özellikle orta sahadan Song ve Wilshere ile gelecek destekle göbekten gelen Barcelona'ya karşı kalemizi korumamız gerek..Başka yolu yok,göbek kapanacak..Theo ve Arshavin'in orta sahaya katkısı önemli..Yardıma gelmeleri şart..Hücuma çıkarken de özellikle Theo ile sağ kanadı kullanmamız gerekir..Zayıf oldukları yer orası..

Şöyle oynarız böyle oynarız diye daha detaya girmeye gerek yok..Ben ne Wenger'im ne Pep sonuçta..Son bir sözüm Cesc'e..Barcalısın biliyoruz..Oraya gitmek istiyorsun onu da biliyoruz..Ama unutma sen Arsenal kaptanısın..Bugün öyle bir futbol oyna ki seni neden bu kadar istiyorlarmış anlasın herkes..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...