25 Şubat 2011 Cuma

Röportajlar #1

Kalıcı olacak bir köşemizi daha aktif hale getiriyoruz..Haftanın röportajları..Muhabirler , gazeteciler , blog yazarları bu köşemizde konuk olacak..Siftahı Lig Tv Fenerbahçe ve Bursaspor muhabiri Loran Vayloyan ile yapıyoruz..

Öncelikle aradan aylar geçse de yeni kanalınız hayırlı olsun..Spor muhabirliği okul yıllarında aklınızda olan bir meslek miydi,,mesleğe başlangıçınız nasıl oldu ?

--Teşekkür ederim..3-4 yaşından beri tüm hafta sonlarım ya statta ya da Spor Sergi Sarayı'nda geçiyordu..Çok meraklıydım.. 1993’te M.Ü İşletme’ye girdim.. Aynı yıl o dönem çıkan bir basketbol dergisinden şans eseri part-time çalışmaya başladım..Sonrasında gazete ve tv olarak devam etti.

Mesleğiniz dışarıdan bakıldığında zevkli bir iş olarak gözüküyor..En azından genel düşünce bu yönde..Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz..Mesleğinizin zevkli yanları olduğu kadar zor tarafları da var mı?

--Bu meslekte zaman geçtikçe hobinin hobi olarak kalmasının ne kadar önemli olduğunu anlıyorsunuz.. Takım ile birlikte olmak, çok sık seyahat etmek gibi dışarıdan zevkli görünen şeyler açıkçası zamanla farklılaşıyor.. Tribünden maç izlemekle saha kenarından izlemek çok farklı. Heyecanı, sevinci, üzüntüyü, kızgınlığı yaşayamıyorsun. Bir zaman sonra buna da alışılıyor ama sonuçta hobi işe dönüşünce bambaşka bir boyut kazanıyor.. Kesinlikle şikayet edemem kendi adıma ama futbolun benim için hobi olduğu zamanlar futbol daha keyifliydi sanki benim için… 

Fenerbahçe'yi yıllardır takip ediyorsunuz..En güzel ve en kötü anlarınızı sorsak..

--Bu zor bir soru… Taraftar olarak en güzel ve en kötü anlar, profesyonel olarak en yoğun olunan zamanlardır.. Şampiyonluk, farklı kazanılan derbiler veya son hafta kaçan şampiyonluk, bunların hepsi profesyonel anlamda çok yoğun çok zor ve devamında da iş olarak sıkıntılı süreçlerin başladığı zamanlar..Aslında bir önceki sorunun cevabı gibi bu soru..

Basınla ilişkisi en zayıf olan hoca kimdi diye sorsak ? Örneğin Aragones ile aranız nasıldı ?

--Zaten sorunun içinde cevabı da var.Aragones’in burada kaldığı 1 sezon boyunca basın mensuplarına selam verdiğini görmedim..Bu durum anlaşılınca doğal olarak basın mensupları da hoca ile göz temasından bile kaçınır oldu..Çok tatsız, sempati yoksunu bir antrenördü.. Zaten başarılı olamamasında en çok etkili olan yan faktörlerden birisi buydu..

Fenerbahçe'de oynayan yabancı futbolcularda durum nasıl peki ? 

--Takımdaki yabancı oyuncuların çoğu çok sıcaktır..Alex – Lugano uzun zamandır burada. Andre ve Cristian ikinci sezonunda, yeni gelenlerden Niang ve Dia da sıcakkanlı. Stoch biraz daha çekingen.. Daha yaşı çok genç ve ilk kez böyle bir deneyim yaşıyor. Guiza, ilk geldiğin andan itibaren basınla iletişimi çok seven birisi olmadı..

İlk yarıda sadece 7 puan alabildiğimiz 5 maçlık seriden şimdi 15 puan aldık..Aradaki fark büyük..İlk yarıdaki 7 puan mı anormaldi yoksa şimdi aldığımız 15 puan mı..Bu konudaki düşünceniz..

--Bence ikiside çok normal değil..Ligde büyük takımların 15 maçlık bir seriden 7 puanla çıkması olumlu bir tablo değil..Gerçi artık sıkça yaşanıyor bu durum ama gerçekten normal değil..3 deplasman, içerde oynanan Trabzon ve Kayseri maçlarından 15 puan almak çok çok zor bir görüntüydü..Bunu başarmış olmak taraftara ve camiaya büyük heyecan verdi..Bu rüzgarın mutlaka olumlu kullanılması ve serinin en azından derbiye kadar devam ettirilmesi gerekiyor..

Takımla beraber zaman geçiriyorsunuz..Şu an takımdaki hava nasıl..Kesin şampiyonuz moduna giren taraftarlar var..Oyuncularda umarım bu hava yoktur..

--Son 5 yılda yaşanan iki son hafta faciasının ardından kimsenin takım içinde “şampiyonuz” havasına gireceğini sanmıyorum..Zaten böyle bir gözlemimde yok..Hatta Kasımpaşa maçı için fazlasıyla yaşanan bir ciddiyet var.. Daha ligin bitimine 12 hafta var.. Geçen yıl bu dönemde kongre havaları eserken bir anda geriden gelip yarışa ortak olunmuştu.. Daha akacak çok sular var..

Diğer kanalların Fb muhabirleri ile aranız nasıl..Rekabet var mı yoksa tersine destek mi var..   

--Fenerbahçe muhabirleri arasında genel arkadaşlık ortamı vardır..Mutlaka beş parmağın beşide bir değil ama genel olarak hava böyle..Zaten günümüzde haber atlatmak, veya çok özel bir haber yakalamak senede bir ya olur ya olmaz.. Transfer döneminde bu rekabet biraz daha ortaya çıkar..Ama artık yönetimler transferi gizli yapmayı daha iyi beceriyor..

Basketbola olan ilginizi biliyoruz..Fb Ülker'in son sakatlıklardan sonra ligde ve avrupada şansı sizce nedir..

-- Mİrsad’ın sakatlığından sonra yaşanan sıkıntı,BBL için takımın yabancı transfer hakkının dolmus olması, Euroleague için ise transfer zamanının geçmiş olmasıydı. Bu seviyede oynayabilecek yerli uzun da ülkemizde olmadığı için transfer yapılmadı. Bu kadro BBL’de hala şampiyonluğun en güçlü adayıdır. Euroleague de ise çeyrek final eşleşmesinde saha avantajının kimde olacağı FB Ülker’in tur şansını belirler..(Oympiakos maçı öncesi yapılmıştı bu röportaj..)

Ve son olarak kariyer hedefleriniz nelerdir..

--Bu meslekte gelecek ile ilgili çok fazla plan yapmadım..Ancak muhabirlik veya en azından kulüp muhabirliği belki 4-5 yıl daha yaparım diye düsünüyorum..

İlk röportajımızdı..Eksiklerimiz illa vardır..Bize zaman ayırdığı için Loran'a teşekkür ediyoruz..
 
 

2 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

Loran'ı ve tüm Fenerbahçe muhabirlerini seviyoruz. Röportaj için sana ve katıldığı için kendisine teşekkür ederiz.

firatimo dedi ki...

Çok düzgün bir adam, iyi bir röportaj;)

Unionclub

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...