22 Şubat 2011 Salı

Fenerbahçe satış pazarlamada devlerle yarışıyor!



Yayınlanan futbol ürünleri satışı ile ilgili rapora göre Real Madrid ve Barcelona'nın başını çektiği Avrupa'nın en çok perakende futbol ürünü satışı yapan 10 takımı toplam 1.2 milyar dolarlık gelir elde etmiş..

İspanya liginin bu ürünlerden elde ettiği toplam gelir 190.1 milyon € iken bu gelirin %80'ini Real ve Barça oluşturmakta..Epl toplamı ise 167.5 milyon €..

Toplam 2.1 milyar € luk pazarın %50sinden fazlasını bu 10 takım oluşturmuş durumda..Raporda ayrıca Polonya, Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Hollanda liglerinin pazarda toplam 727 milyon € gelir elde ettikleri belirtilmektedir.

İlk 10'da Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Bayern Münih, Marsilya, Manu, Milan, İnter, Lyon ve Fenerbahçe yer alıyor..


Türkiye Ligi’ndeki 18 takımın ürün satışı geliri yılda 48 milyon €. Türkiye bu gelirle Avrupa’da altıncı sırada ve Fransa’nın ensesinde. Türk takımları arasında ise ilk sırayı Fenerbahçe alıyor. Dört büyük kulüp Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un Türkiye’deki ürün satışları içindeki payı yüzde 91.5. Türk takımları ürün satış gelirlerinin yüzde 69’unu forma satışlarından sağlıyor.

Toplam 13.7 milyon formanın satıldığı Avrupa pazarında Adidas - Nike 2lisi toplam 11.4 milyon satışla pazarın liderleri..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...