27 Şubat 2011 Pazar

Arsenal'in Lig Kupası finalleri..

Finalleri pek seven takım değiliz..Yani çıkmasına çıkıyoruz ama kazanmak da pek başarılı değiliz..Daha önce 6 kere finale kalıp sadece 2 kere kazandığımız Lig Kupası da buna örnek olsa gerek..

İlk finali 1968'de oynamışız..Leeds United ile oynayıp 1-0 kaybetmişiz..Ertesi yıl gene finale çıkıp bu sefer de Swindon Town'a 3-1 yenilip kupayı kaybetmişiz..Finallere biraz ara vermişiz üst üste 2 kere kaybettikten sonra..1987'de tekrar finale kalmışız..Bu sefer rakip Liverpool..3. kez finale kalıp ilk kez şampiyon olmuşuz..

Liverpool zaferinden 1 yıl sonra gene finale kalmışız..Bu sefer rakip Luton Town..Hani okurken la bu takım hangi ligde şu an dediğiniz takım bizi 3-2 yenip kupanın sahibi olmuş..Biz de 4. finalden 3.kez boynu bükük ayrılmışız..


1993'te 5. kez Lig Kupası finaline kalan Arsenal'in bu sefer rakibi Shef. Wednesday olmuş..2-1 kazanarak 2.kez kupayı kazanmışız..Ve 2007..Genç ve yedeklerden kurulu takımla finale kadar çıktık o sene..Rakip Chelsea'ydi..Chelsea ideal kadrosuyla sahaya çıkarken biz finale çıktığımız kadroyla yani gencecik çocuklarla sahaya çıktık..3-1 kaybettik maçı..

Toplam 6 final ve kazanılan 2 kupa..Finallerde ne kadar zorlandığımızın ispatı..Genellikle yedeklerin, gençlerin tercih edildiği kadrolarla çıkılır Lig Kupası maçlarına ya da bildiğimiz adıyla Carling Cup maçlarına..Lig, Avrupa kupaları ve Fa Cup derken önem açısından oldukça geride kalan Carling Cup'ı kazanmamız bize oldukça moral ve oyuncularımıza güven verecektir..Çünkü uzun süredir resmi bir kupa kazanamıyoruz..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...