4 Şubat 2011 Cuma

Arsenal sonrası yalan..

Arsenal forması giyip daha sonra başka takımlara giden oyuncuları düşündüm bugün..İşin gücün yok bunu mu düşündün la diyenler olabilir,haklılar da..Ne bileyim işte geldi aklıma birden..

Kimi para için kimi de daha büyük takıma gidicem diye ayrıldı bizden..Ama büyük çoğunluğu Arsenal'deki başarısına yaklaşamadı bile oyun açısından..Kimler mi var listede..Gelin beraber bakalım..

Eskilere gidersek Euro 2000 sonrası Arsenal forması giyen Fransız Wiltordla başlayabiliriz..Belki rakamsal bazda düşüşü olmadı Arsenal sonrası forma giydiği takımlarda..Ancak Arsenal'de forma giyerken gördüğü saygıyı asla görmedi ne Lyon'da ne de daha sonraları forma giydiği Rennes ya da Marsilya'da..Edu vardı orta sahada oynayan..Genelde yedek olsa da ilk 11 başladığı maç sayısı da az değildi..Ayrılcam diye tutturmuştu,ayrıldı da..Valencia forması giydi Arsenal sonrası..Bizde oynadığı kadar oynayamadı bile,tamam sakatlığın da etkisi vardı ama sırf ona bağlamamak lazım oynamamasını..33 yaşında olmasına rağmen kulüp bulamadı kendine..

Efsane kadronun en iyi işleyen parçalarından biriydi Pires..Attığı ve attırdığı gollerle bize çok katkısı olmuştu..Gittiği Villareal'de de iyiydi esasında..Ancak hiçbir zaman Arsenal'deki gibi oynamadı..Sadece tek bir istatistik vereceğim bu konuda..Toplam 422 maça çıkmış Pires,170 si Arsenal formasıyla..Attığı 89 golün 48ini Arsenaldeyken atmış..

Sağ bek Lauren vardı..O da bizden sonra kaybolanlardan..Sakatlıklar da etkiledi gerçi..Arsenal'de 6 yıl forma giydikten sonra Portsmouth'a transfer oldu..Şu an takımı yok..Tottenham'da biz gelmesi olay olmuştu Sol Campbell'in..100'ün üstünde maça çıktıktan sonra o da Portsmouth yolcusu oldu..Büyük takımın büyük stoperiyken sıradan bir oyuncu haline geldi..


Ljungberg..Bir Arsenal kariyerine bakın bir de West Ham'a..Uzun lafa gerek yok sanırsam..Az tezahurat yapmadık Reyes'e bizde kal gitme diye..Tutturdu gitcem diye..Hali ortada..Sınıf atlayamadı Madrid'de..Peki ya Henry..Bizde efsane olmuştu..Allahı var Barcelona'da özellikle 2.yılında baya iyiydi..Ama sonra gözde düştü..Sıradan oyuncu gibi davranıldı..Şimdi MLS'te..

İsimler devam ediyor..Flamini bizde oynadığı son yılda çok iyiydi..Tamam dedik oldu,oturdu iyice..Para için gitti Milan'a..Performansı ortada..Hleb var bir de..Pek isteyerek gitmedi aslında,Barca sevdasına tutuldu..Mumla arıyor Arsenal günlerini..Gilberto Silva..Yunanistan'a gitti,performansı iyi aslında..Ancak gözden düştü..İngiltere nere Yunanistan nere..

Listeye Adebayor'u da ekleyebiliriz..Şu an Real Madrid'de gerçi ama Man City'de forma şansı bulamadığından ve Real'in acil forvet ihtiyacı olduğundan gitti..1-2 seneye biter piyasası..

Cole ve Vieira..Para için gittiler..2si de hala iyi..Ama bizdeki gibi değiller sanki..Sadece Diarra şaşırttı bizi..Yolu Real Madrid'e kadar gitti..Şaşırmamak zor..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...