7 Şubat 2011 Pazartesi

Mekanın cennet olsun Büyük Fenerli İslam Baba..

''Onun Çapa formasıyla hızlı yükselişi,büyük kazaya uğramasıyla,dönemin muhteşem basketbolcusu Baba Yavuz'la tanışmasıyla oldu..Baba Yavuz onun eline rakı kadehini verdi,işte kaza dediğim bu!!Sonrasında freni olmayan bir araba gibi vefatına kadar her gün rakısını içti..''

Bu sözler Erdoğan Şenay abimize ait..İzleyen büyükler der ki İslam Çupi Lefter'den bile iyi futbolcuymuş..Ama futbolu alkol yüzünden bırakınca bu yanı unutulmuş..

Nasıl biriydi Baba Yavuz bilmiyorum ama Atilla Gökçe'nin ''Her Cuma namazına giden,camilerde hatim indiren,mevlitlere katılan bir adamdı'' diye anlattığı Çupi'nin tamamen hayatını değiştirmiş..

Rıdvan'ın Fenerbahçe'ye transfer olduğunu duyunca ağlayacak kadar sağlam bir Fenerliymiş..Gazeteye gelip her gün en az 2-2.5 saat gazeteleri okuyup ondan sonra yazısını yazacak kadar mesleğine saygılı bir gazeteciymiş ayrıca..

Futbolcu olarak olmasa da gazeteci olarak efsane olan İslam Çupi'yi kaybedeli bugün tam 10 yıl oldu..2001'de aramızdan ayrılan bu büyük gazetecinin mekanı cennet olsun..

Ancak tarih kitaplarından okuyarak ya da büyüklerimizden dinleyerek öğrendiğimiz bu isimleri tanıyamamak,onları izleyememek bazen çok canımı sıkıyor..Babamı tek kıskandığım nokta bunlar herhalde..Efsane topçuları,büyük Fenerbahçelileri izleyememek..

Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...