2 Şubat 2011 Çarşamba

Para para para..#2

Para artık futbolun sportif başarı kadar olmazsa olmazından..Takımların başarıları yakında açıkladıkları zar-kâr durumlarına göre değerlendirilcek diye korkuyor resmen insan..Bu doğrultuda yapılan anlaşmaların da önemi giderek artıyor..Yeni yılın ilk ayında yapılan ekonomik anlaşmalara kısaca bakalım..

1-Fransa / Nike..Yıllık 45.7 milyon eurodan 7 yıllık bir anlaşma imzalandı..Toplam bedel 320 milyon euro..Adidasla olan bağını koparan Fransa için Nike müthiş bir bedel ödedi gerçekten..

2-Racing Santander / Syed Ahsan Ali..Hintli iş adamı Syed Ahsan Ali'den İspanyol kulübüne 40 milyon euroluk katkı..Bi Hintliler eksikti zaten paralı başkanlar kulübünde..


3-The FA / Vauxhall..İngiliz furbol federasyonu ile otomobil firması Vauxhall arasında yapılan sponsorluk anlaşması..Yıllık 6.4 milyon eurodan 3.5 yıllık imzalanan sözleşme gereği Federasyonun kasasına 22.5 milyon girecek..Bu arada Vauxhall aslında bizim bildiğimiz ''Opel''..Ancak yerel firmayı satın alıp yola devam ettiklerinden isim değişikliğine gitmemişler Ada'da..


4-Fiorentina / Mazda..Yıllık 3.8 milyon eurodan 2.5 yıllık yapılan anlaşma gereği Japon araba firması Mazda İtalyan kulübü Fiorentina'ya 9.5 milyon euro ödeyecek..


5-Philadelphia Union / Bimbo..MLS takımlarından Philadelphia Union Meksikalı Bimbo ile imzaladığı sözleşme gereği 4 yılda toplam 8.7 milyon euro alacak..


6-At.Bilbao / Petronor..Bask kulübünün kasasına 3 yılda toplam 6.3 milyon euro girecek..


7-The SFA / Vauxhall..İskoçya Futbol Federasyonu bu anlaşmadan 3.5 yılda 5.8 milyon euro kazanacak..


8-Palmeiras / Unimed..Formalar için tekrardan Unimed ile anlaşan Brezilya kulübü yılda 3 milyon euro + satıştan pay kazanacak..


9-Santos / Netshoes..2 yıl için toplam 4.7 milyon euroluk bir anlaşma..


10-Bayern Münih / Yingli Solar..Alman kulübü Çinli firma ile Allianz Arena'nın solar tekonolojik sistemleri ile alakalı yıllık 1milyon eurodan 3 yıllık süreli bir anlaşma imzaladı..



Hiç yorum yok:

Eskilerden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...